Cuma, Nisan 26, 2024

Intel Core i9-12900K Cinebench Testleri Sızdı! Alın Size Performans

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel için 12.nesil dönemini açıyor muyuz? Evet yakında açacağız. Şimdiden performans testleriyle de karşılaşmaya başladık. Önce Benchmark testleri geldi. Tatmin oldu mu, tabii ki hayır. Asıl beklediğimiz test ise bugün sızdı. Intel Core i9-12900K modeline yapıldığı söylenen Cinebench R23 testinin sonuçları ortaya çıktı.

Aslında test sonuçlarında işlemci isminin filtrelendiğini görüyoruz ama birazcık emekle filtrenin altında 12900K işlemcisinin yer aldığı tespit edilmiş.

Kaçırmayın: AMD Radeon RX 6600 Özellikleri Sızdı! Peki Fiyat?

Intel Core i9-12900K Performansı Nasıl Olacak?

Tabii ki bu sızıntıya da kesin diyemeyiz ama şunu da unutmamak gerekiyor ki tanıtıma kadar bu tür testler sürekli yapılıyor. Yine de resmi açıklamaya kadar kesin diyemeyeceğimiz sonuçları inceleyelim.

Baktığımızda yeni işlemcinin, çoklu çekirdek performansında bir rekora doğru gittiği görülüyor. İşlemci çoklu çekirdek testinde 30.549 puan almış gözüküyor.

Intel Core i9-12900K

Yani AMD Ryzen 9 5950X modelinin 28 binlik puanının bir hayli üzerinde. Üstelik işlemcinin ince ayarlarının yapılmamış halinin sonuçlarının böyle olduğu iddiası var.

Yani beklentiyi daha da yüksek tutun. Intel Core i9-12900K için benim dikkatimi çeken diğer kısım, bu performans testinde saat hızının 5.3 MHz seviyesine kadar çıkmış olması.

Intel Core i9-12900K

Bunlar gerçekten iddialı değerler. Ayrıca kullanılan belleklerin de DDR5 olduğunu görüyoruz. Test sırasında kullanılan bu bellekler için 5200 MHz değerlerinden söz ediliyor.

Yani işlemci zaten iddialı ama test sisteminde kullanılan bellekler de çok iddialı.

Intel Core i9-12900K

Çekirdek kısmında 8+8 kümelemesi yani 16 çekirdekli bir yapıyı sunması muhtemelen olan işlemci, bu değerler doğruysa sistemleri uçuracak.

Yine de her zaman söylediğim şeyi bir kez daha söyleyeceğim, önce detaylı tanıtım. Sonra performans yorumlarını paylaşacağız ve kesin testlere bakacağız. Sonra asıl yorumları paylaşıyor olacağız. Bu testler şimdilik fikir veren sızıntılar olarak kalsın.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler