Salı, Ekim 22, 2024

Intel Core i9-13900HX Geekbench Sonuçları Ortaya Çıktı

Intel’in 13. nesil işlemcileri için ilk partiyi gördük. Şimdi sıra, markanın yeni nesil işlemcilerinin mobil serisinde neler yapacağını görmeye geldi. Yeni nesil mobil işlemciler için sızıntılar gelmeye başladı. Özellikle tepe modellerden biri olacak Intel Core i9-13900HX için sızıntılar geliyor.

Daha önce birkaç oyun bilgisayarının içerisinde de gördüğümüz seri, bu kez Geekbench testlerinde kendisini gösterdi. Sızıntı önemli zira çekirdek sayıları konusunda fikirler veriyor.

Intel Core i9-13900HX Geekbench Sonuçlarında Nasıl?

Sızıntıya baktığımız zaman işlemcide 24 çekirdek ve 32 izlek sayısının bulunduğunu görüyoruz. Bu denli yüksek çekirdek sayılarını masaüstü modeli olan Intel Core i9-13900K versiyonunda da görmüştük. Peki çekirdek sayısının aynı olması neden önemli?

Eğer bu sızıntı doğruysa ve çekirdek sayıları gerçekten böyleyse, o zaman söz konusu mobil işlemcide de aynı kalıp kullanıldı demek. Mobil işlemci, masaüstü ile aynı kalıba sahip olsa da muhtemelen mobil seriye uygun olması açısından bazı özelleştirmeler de yapılacaktır.

BENZER:  AMD Ryzen 9 9950X Testlerde Aldığı İddialı Sonuçlarla Gündemde

Intel Core i9 13900HX - PC Hocası Intel Core i9-13900HX

55W temel güç değerine sahip olmasını da beklediğimiz Intel Core i9-13900HX, testten aldığı skorlara göre masaüstü modellerini zorlayacak. Öyle ki işlemcinin tek çekirdek skorıunun 2039 olduğunu, çoklu çekirdek skorunun ise 20943 olduğunu görüyoruz.

Masaüstü modellerini zorlayacak bu değerler, yeni mobil işlemcinin üst segment laptop modellerini süsleyeceğinin de göstergesi. Tabii ki kesin konuşmak mümkün değil. Muhtemelen CES sonrasında seri için resmi bilgiler gelecek. Tanıtımlardan sonra değerlendirme yapmak lazım.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler