Perşembe, Nisan 25, 2024

Intel, Performans Ayarlama Koruma Planı (PTPP) Hizmetini Durdurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel, meraklıların CPU (işlemci) hız aşırtma için satın alabilecekleri ek bir garanti olarak hizmet veren Performans Ayarlama Koruma Planı hizmetini durdurmaya karar verdi. 1 Mart 2021 tarihinden itibaren Intel artık yeni PTPP planları sunmayacak, ancak işlemcinin garanti süresi boyunca mevcut PTPP planlarına saygı göstermeye ve hizmet vermeye devam edecek.

Intel’in PTPP’si, 2012 yılında, görünüşte ölümsüz Core i7-2600K gibi Intel’in en unutulmaz hız aşırtma yongalarından bazılarını ortaya çıkaran Sandy Bridge ve Ivy Bridge dönemi arasında piyasaya çıktı.

Hizmet, başlangıçta 6 aylık bir pilot program olarak başlatıldı, ancak 9 yıl boyunca devam etti.

intel core h series
Intel, Performans Ayarlama Koruma Planı (PTPP) Hizmetini Durdurdu! 3

Mütevazı bir fiyat karşılığında – 19,99 ila 29,99 Amerika Birleşik Devletleri doları arasında – hevesli hız aşırtmacılar, hız aşırtma sırasında bir CPU’ya (işlemciye) zarar verme riskine karşı koruma sağlayan isteğe bağlı garantiyi satın alabilirdiniz. Bununla birlikte, birkaç uyarı vardı.

İlk olarak, hız aşırtma hatası Intel’in orijinal garantisi kapsamında gerçekleşmeliydi. Intel’in kutulu işlemcileri (yani tepsi SKU’ları değil) tarihsel olarak üç yıllık bir garantiye sahipti. İkinci olarak, Intel yalnızca bir yedek parça veriyordu ve kullanıcılar bu değişim için başka bir PTPP garantisi satın alamıyorlardı; biriydi ve bitti.

12.nesil Intel Alder Lake
Intel, Performans Ayarlama Koruma Planı (PTPP) Hizmetini Durdurdu! 4

Intel’in PTPP’yi öldürdüğünü görmek biraz üzücü olsa da, bu tamamen bir sürpriz de değil. Intel, “müşteriler güvenle hız aşırtma yaptığından” genel olarak azalmış bir talep gördüğünü açıkladı.

Ayrıca, genel hız aşırtma eskisi kadar gizli değil. Intel’in Turbo Boost ve Thermal Velocity Boost gibi artırma teknolojisi, eskiden hız aşırtmacılar için kalan çok sayıda ekstra saat hızı elde ediyor.

Intel ayrıca, süreci deneyimsizler için biraz daha kolay ve daha güvenli hale getirmeyi amaçlayan mevcut hız aşırtma yazılım paketini de zorluyor. Ek olarak, anakart satıcıları, hız aşırtmayı daha yaygın hale getirmeye yardımcı olan kendi hız aşırtma araçlarını ve güvenlik önlemlerini sunuyor. Intel, çip için hız aşırtma otomatik olarak kapsandığı için Xeon W-3175X’in etkilenmediğini not ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler