Perşembe, Nisan 25, 2024

Intel Rusya’daki Faliyetlerini Askıya Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Daha önce Rusya’da çip satışlarını durduran Intel, şimdi de ülkedeki tüm ticari faaliyetlerini askıya aldı.

Yonga üreticisi Intel Şirketi Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya‘nın Ukrayna’ya karşı olan savaşına tepkisini arttırdığını ve ülkedeki operasyonları tamamen askıya aldığını söyledi. Yapılan bu hareket, ülkedeki 1.200 çalışanı etkilediği gözlemlendi.

3 Mart’ta Intel, ürünlerinin özellikle de işlemcilerin Rusya ve Belarus’daki müşterilerinin sevkiyatını askıya aldı. Bu işlerin tamamen askıya alınması, Rus ordusunun geri çekilmeden önce, işgal ettiği Kiev banliyösü Bucha’da sivillere karşı savaş suçları işlediklerine dair kanıtların ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

İntel Rusya Faaliyeti

Intel Net Konuştu

Salı günü yapılan açıklamada, “Intel, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşını kınamak ve barışa hızlı bir dönüş çağrısı yapmak için küresel topluluğa katılmaya devam ediyor” dedi. Bağlantı üzerinden açıklamayı gidebilirsiniz.

Rusya’nın komşusuna karşı savaşı, küresel iş ortamını önemli ölçüde değiştirdi. Birçok ülke ekonomik yaptırımlar uyguladı ve şirketler Rusya’daki işlerini durdurdu. Rusya’nın ekonomisi Çin, Almanya ya da ABD kadar büyük ya da küresel bir öneme sahip olmasa da önemli bir gaz, petrol ve tahıl üreticisidir.

Savaşın ardından 1,5 Ay geçmesine rağmen yaptırımlar devam ediyor ve gördüğümüz üzere Rusya’ya yapılan bu yaptırımların arkası kesilmeyecek gibi gözüküyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler