Cuma, Nisan 19, 2024

Intel’in Yeni Ekran Kartı İçin İlk Konsept Tasarım Çalışması Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel ekran kartı geliştirmekte ve pastadan pay almakta kararlı. Bu tür haberleri 2019 yılında çok daha sık görmeye başlayacağız. Ancak onun öncesinde Intel Xe kod adı ile görüntülenen yeni ekran kartının konsept tasarım çalışması yayınlandı.

2020 yılında piyasaya sürülecek olan Intel Xe isimli yeni ekran kartı için, 3D tasarımcı Cristiano Siqueira mükemmel bir çalışma ortaya çıkarttı. Bir GPU tasarımı için, kartın referans alabileceği model üretmek gerçekten zor iş. Eğer Intel bu tasarımı kabul ederse, 2020’de bu model neden karşımıza çıkmasın?

Intel Xe Ekran Kartı Konsept Çalışması

Cristiano’nun fikrine göre, Intel Xe grafiklerini yine Optane tasarımları takip edecek. Blower tipi fan tasarımı, koyu gümüş renk uyumu ve mavi aydınlatma gerçekten çok profesyonel durmuş. Eğer bu tasarım bir sanatçıdan değil de, Intel tarafından yayınlansaydı, inanın kimse anlamazdı. O derece profesyonel bir işçilik olmuş.

Ayrıca kartın arka tarafında ise Xe logolu bir plaka görünüyor. Üzerinde bulunan mavi led aydınlatmaların, RGB olarak değiştirilebildiği gözler önüne gelse de, güç girişlerinin yan tarafa konuşlandırılması ilk kez ortaya çıktı.

Bu konsept tasarım internette iki gündür oldukça olumlu geri bildirimler ile karşılandı. Intel‘in en azından bu tasarımı görüp, değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz. Peki PCH takipçileri neler düşünüyor? Yorumlarınızı aşağıdan bizlerle paylaşın.

Intel Xe Graphics Cristiano Siqueria 003

Intel Xe Graphics Cristiano Siqueria 002

Intel Xe Graphics Cristiano Siqueria

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler