Cumartesi, Nisan 20, 2024

Evinde İnternet İsteyenleri Bekleyen Büyük Tehlike

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli Pc Hocası takipçileri bugün sizlerle beraber evine yada iş yerine İnternet bağlatmak isteyenlerin yaşadığı ana sorunlardan bir tanesi port sorunundan bahsedeceğim.

Kullanılabilir Port Bulunamamaktadır

2018 Yılı bitmek üzere ve adım adım 2019’a doğru yol alıyoruz. Teknoloji bu kadar ilerlerken İnternet kullanım oranı da bununla beraber artmakta.

Türkiye’de her 10 evin 9‘unda Ev İnterneti bulunmakta. Neticeye gelmek gerekirse İnternet artık bir ihtiyaç haline gelmiş, internetsiz adım atamamak durumundayız . Şimdi konumuzun ana olayına gelelim. İnternet bağlatmak isteyenleri bekleyen tehlike nedir ? 

Genel itibari ile internet başvurusu için gidilen İnternet sağlayıcı firması, yeni İnternet bağlatmak isteyenlerin karşısına Port bulunamamaktadır şeklinde bir uyarı ile çıkmaktadır.

evde internet isteyenleri bekleyen tehlike 1

Neden mi? İnternet kullanımının artmasıyla beraber bir eve yada bir iş yerine birden fazla internet sağlayıcısından internet bağlanılmakta ve birden fazla port kullanılması neticesinde bu sorunlar ortaya çıkmakta. Bu sorunun artmasındaki temel sebep ise Port sayısının eski kaynaklara dayanması ve nüfusun güncel şekilde takip edilememesi.

Bu sorunla karşılaştığınızda ise korkmanıza hiç gerek yok. Bu tarz durumlarda yapmanız gereken şey çok basit. İnternet başvurusu için gittiğiniz ana bayiden ya da Türk Telekom Müdürlük‘lerinden port başvurusunda bulunmanız gerekiyor. Size bu durumlarla alakalı bir püf nokta belirteyim.

Port başvurularınızı birden fazla kişiyle beraber Türk Telekom Müdürlük’lerine giderek yapmanız halinde işleminiz çok daha hızlı yerine getirilecektir. Talebin fazla olması, kurumu harekete geçirmekte daha etkili oluyor.

Bu konumuzda son 1 yılda İnternet bağlatmak isteyenlerin hep önüne çıkan Port sorunundan bahsettik. Başka bir konuda görüşmek üzere hoşça kalın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler