Perşembe, Nisan 25, 2024

İnternet Dostu Instagram Lite Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanların popüler sosyal medya uygulaması Instagram, yeni bir özelliği daha kullanıcılara sundu. İşte Instagram Lite…

Dünya’ca ünlü uygulama Instagram artık hemen hemen tüm cihazlarda mevcut. Herkes Instagram’da gezinmeyi bu kadar severken, internetler düşünülmeden olmuyor. Hikayeler, videolar, resimler, IGTV derken birçok veriyi bize sunan Instagram, internetimizi bitiriyor.

Buna bir çözüm bulmak adına Instagram Lite geliştirildi. Instagram Lite, normal Instagram’dan daha az özellik sunuyor. Bu sayede internetinizi daha az götürüyor. Daha önceden Facebook’ta böyle bir girişimde bulunmuştu. Epeyde kullanılmıştı.

Instagram Lite, size ana sayfada dolaşma, hikayeleri izleme, fotoğraf paylaşma gibi özellikler sunuyor. Ancak video paylaşma, direct gibi özellikler bu sürümde mevcut değil. Buda beraberinde internet tasarrufunu getiriyor. Zaten uygulamanın boyutuda 573KB.

Instagram Lite şuanda herhangi bir platformda mevcut değil. Yurt dışında indirime sunulan Instagram Lite, kısa bir süre içerisinde Türkiye’yede gelecek. Ancak Android kullanıcıları APK yoluyla uygulamayı edinebilirler. Gelin nasıl indirileceğine göz atalım.

33

Instagram Lite APK Nasıl Kurulur?

APK’yı kurmak için öncelikle Android 5.0 veya üzeri işletim sistemine sahip bir cihaza ihtiyacınız var. Buda demek oluyor ki uygulama çıkış yaptığında Android 5.0’ın altındaki cihazlar bu uygulamayı kullanamayacak.

Android kullanıcıları ise APK’ya yönelebilirler. APK’yı indirmek için Buradaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. Sayfaya gittikten sonra download APK butonuna tıklayın ve uygulamayı indirin. İşlem bu kadar basit.

Uygulama çıkış yaptığı zaman burada indirime sunulmuş olacak. Sizde Instagram’ın internetinizi çok kullandığını düşünüyorsanız, Instagram Lite’ı indirmeyi düşünmelisiniz. iOS kullanıcıları ise mecburen uygulamanın çıkmasını bekleyecekler.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler