Cuma, Nisan 19, 2024

İnternet Kafeden 7 Bin Dolar Değerinde Ekran Kartı Çaldılar!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sürekli artan fiyatları ve nadirlikleri ile grafik kartları, altının donanım eşdeğerine dönüşüyor. Bugün ise Çinde ilginç bir olay yaşandı ve bazı hırsızlar, şüphelenmeyen bir internet kafeden bir sürü ekran kartı çalarak mevcut pazardan yararlanmaya karar verdiler ve yaklaşık 8.000 dolarlık ekran kartları ile kaçtılar.

Çin asıllı haber kaynağı 浙样红TV (Tom’s Hardware aracılığıyla), soygunda altı belirtilmemiş üst düzey grafik kartının çalındığını bildirdi. Kafe sahibi ise polise her birinin yaklaşık 7.000 yuan (1.094 $) değerinde olduğunu dile getirdi, ancak sitenin videosuna bakılırsa, muhtemelen anakartların da çalınması nedeniyle toplam kaybı 50.000 yuan (7,812 $) olarak belirledi.

Planlanmış bir ekran kartı soygunu!

Soygun basit bir gece yarısı vur-kaç olayı değildi. Suçlulardan biri, sahte kimlik kullandığı binayı kiralamak için önce kafenin sahibiyle temasa geçti. Fail ayrıca pandemi nedeniyle bir yüz maskesi takıyordu, yani mal sahibi, kimlik kartındaki aynı kişi olduğunu doğrulayamadı – evet maskesini bir süreliğine açmasını rica edebilirdi –

2021 06 09 image 2 j
İnternet Kafeden 7 Bin Dolar Değerinde Ekran Kartı Çaldılar! 2

Bir arkadaşının oyun oynamaya geldiğini iddia eden hırsız, odadan çıkmak için sahibinden bir çöp torbası istedi, bu noktada kartlar ve anakartlar ele geçirildi. Bir çantayı toplamak için gereken sürede ekran kartları takılıyken yedi anakartın bağlantısını kesmek ve kaldırmak, dürüst olmak gerekirse oldukça etkileyici.

Çip sıkıntısı, kripto madencileri ve yüzücüler, piyasayı Bitcoin’in 2017 sonunda ilk dalgalanmasını gördüğü zamandan daha da kötü bir duruma getirdi. BTC, o zamanlar rekor olan 20.000 $’a ulaştı ve madencilerden büyük taleplere neden oldu ve bu da grafik kartı kıtlığı ve son derece şişirilmiş fiyatlar gibi, hepimizin aşina olduğu bir şeyi ortaya çıkardı. Mevcut sorunlar, stoklar geldiğinde perakende satış noktalarında bunun gibi kaotik sahnelerle sonuçlandı. Tüketiciler krizin yakında biteceğini umuyor, ancak normallik 2023’e kadar geri dönmeyebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler