Cuma, Nisan 26, 2024

İnternetin Öncülerinden Dr. Larry Roberts Öldü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün tüm dünyayı etkileyen bir ölüm haberi ile karşınızdayız. Günümüzde kullandığımız internet ağının tasarımında ve yapımında büyük rol oynayan Dr. Larry Roberts, hayata gözlerini yumdu.

Yaptığı çalışmalarla dünyanın gidişatını değiştiren büyük ismin ölüm haberi, tüm dünyanın gündemine oturdu. Aktif olarak kullandığımız bu internet ağının geliştirilmesinde hayli emeği geçen Larry Roberts’ın ölümü; bilim için çok büyük bir kayıp oldu.

81 Yaşında Hayata Veda Etti

1960’lı yılların sonunda Amerika’da İleri Araştırma Projeleri Ajansı’nın bir bölümünde yöneticilik yapan bilim insanı Roberts, teknoloji için çok büyük çalışmalarda bulundu. Ünlü bilim insanı günümüzdeki internet ağının temellerini oluşturan Arpanet ağının yöneticisi ve geliştirme ekibinin lideriydi.

İnternetin dört kurucu babasından olan Roberts, 1969 yılında dört bilgisayarı birbirine bağlamak amacıyla bir araştırma ekibinde bulunuyordu. Arpanet adı verilen proje ile ilk etapta üniversite bilgisayarlarının bağlandığı sistem, 1983 yılında hızla gelişen bir internet ağına dönüştü. Arpanet projesi bu büyüme ile yerini internete bıraktıktan sonra Roberts, bu projeden ayrılmış ve farklı donanım ve yazılım çalışmalarına katılmıştı.

Dr. Larry Roberts, yeni yıla dört gün kala geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata gözlerini yumdu. Bizlere sunduğu bu güzel şey için ona teşekkür ederiz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler