Cumartesi, Nisan 27, 2024

iOS 11 Beta 4’te Neler Var ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone 8 ile beraber duyurulacak olan iOS 11 için bir süredir beta sürümler yayınlanıyor. Geçtiğimiz günlerde iOS 11’in 4. beta sürümü yayınlandı.

iOS 11 Beta 4’de hata düzeltmeleri ve performans iyileştirmeleri bulunurken,  Apple’ın işletim sistemini daha iyi hale getiren yeniliklerde bulunuyor. Aynı zamanda betayla birlikte gelen yeni özellikler, macOS High Sierra ve tvOS 11 için de mevcut. Bakalım iOS 11’de ne gibi yenilikler var ?

Pratikleşen Bildirim Merkezi

Kilitli ekranınızda görünen bildirimi sola doğru kaydırıldığında kilit ekranına TouchID ile açma mesajı geliyor. Dokunarak açtığınız kilidinizden direkt bildirim paneline yönlendiriliyorsunuz.

ios11 3

Kontrol Merkezi Kullanışlı Hale Getirildi

Öncekine nazaran çok daha fazla tuş bulunan ve çok daha kullanışlı hale gelen kontrol merkezi iPhone kullanıcılarını bi hayli sevindirecek. Hücresel veri kısayolunun bulunmaması sebebiyle şikayetçi olunan bu kısayol yeni sürümde Kontrol merkezine eklendi. Ayrıca ekran ışığını açıp – kapatma şeklinin de değiştirildiği görülüyor.

ios11 5 1

Yeni Apple Store

Apple Store iOS 11 ile, çok daha şık bir görünüm alan Apple Store; güncellemeler sekmesini aşağıya doğru kaydırarak görülebilecek şekilde tasarlanmış. 

ios11 5 1 1

Yeni Simgeler

Kişiler, notlar ve anımsatıcılar için yeni simgeler geliştirildi. Öncekine göre kişiler simgesine sadece erkek ikonu vardı. iOS 11’de simgeye kadın ikonuda eklendi. Ayrıca sağda olan alfabe kısmı sola alındı. Anımsatıcılarda ise sol kısımda bulunan renkli daireler sağa alındı. Ayrıca bir daire çıkarılması ve birkaç çizginin azaltılmasıyla daha sade bir görünüm kazandı.

ios11 1

QuickType Klavye

Tek elle kullanım için gayet pratik bir sistem olan QuickType klavye iOS 11’de mevcut olacak. Gerçi iPhone 7 gibi 4.7 inç ekranlı cihazlar için pek gerekli olmasada Plus modelleri için ihtiyaç duyulan bir özellikti.

ios11 7

Yeni Kamera Filtreleri

Fotoğraf beklentilerinizi karşılayacak yeni filtreler ekleniyor. Ayrıca bu filtreler resmi daha kaliteli ve profesyonel gösterecek ayrıca dosya boyutları ise daha düşük olacak.

ios11 6 1

Siri’ye Çeviri Özelliği

Siri yeni özelliğiyle birlikte çeviri yapabilecek. Şu an İngilizce, Çince, Fransızca, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca dillerini çevirebilecek olan Siri’nin ilerleyen zamanda daha fazla dil seçeneği sunacağı söyleniyor.

ios11 4

Ayarlar’a Kapasite Sekmesi

Telefonun ‘Ayarlar’ bölümünde ‘Genel’e gelindiğinde artık cihazın depolama durumuyla ilgili bilgi verecek ‘kapasite’ isimli yeni bir bölüm görünecek.

ios11 2

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler