Çarşamba, Mayıs 1, 2024

iOS 11 Kontrol Merkezi Wi-Fi ve Bluetooth Kapatmıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni gelen iOS 11 güncellemesi ile birlikte kontrol merkezinde ciddi bir değişim oldu. Kontrolleri istediğimiz gibi özelleştirmenin yanı sıra Force Touch ile aktif edilen kontroller de eklendi. Fakat burada ufak bir sorun kullanım ve güvenlik sorunu var: Bluetooth ve Wi-Fi kontrolleri.

iOS 11’de Wi-Fi ve Bluetooth butonuyla aktif ettikten sonra bir cihaza bağlanmasanız da tekrar geri kapatmak için aynı butonlara bastığınızda Wi-Fi ve Bluetooth eğer bağlıysa bağlantıyı kesip hazır halde kalıyor yani kapanmıyor ama ne hikmetse butonlar pasif hale gelip sanki kapatılmış gibi izlenim veriyor.

Motherboard raporlarında bahsedildiği şekilde bunun bir bug olmadığı aksine bir özellik olduğu söyleniyor. Aşağıya eklediğim videoda görebileceğiniz üzere kontrol merkezinde bulunan Wi-Fi ve Bluetooth butonlarıyla birlikte kapalı duruma getiremiyoruz, sadece bağlantılar kesiliyor ve arkaplanda açık olarak kalıyor.

 
Ek olarak bu videoyu izledikten sonra ev arkadaşımın iPhone 6s cihazında hücresel veri butonuna Force Touch olarak bastığımda bir pop-up belirdi ve buradan kapama ve açma işlemini gerçekleştirebildim.
 
ios 11 kontrol merkezi wi fi ve bluetooth kapatmiyor force touch
 
Aşağıdaki videoda ise kontrol merkezinde Wi-Fi ve Bluetooth’un nasıl açılıp kapatılabileceği gösteriliyor. Bug olmadığı bir nevi doğru. Fakat önceki iOS sürümünde uğraşmadan kolay bir şekilde yapılabilirken şimdi bir tık daha fazla yapmak gerekse de yine de güzel bir sürüm. Ben her ne kadar iOS sevmesem de bu sürüm gayet iyi gibi gözüküyor.
 
 
Bu arada sizlere bir sorum var. Benim Force Touch ile ulaştığım pop-up ekrana 3D Touch ya da Force Touch olmadan yani iPhone 6s ile değil de iPhone 6 ile ulaşılabiliyor mu? Aramızda iOS 11 sürümünü iPhone 6 cihazda kullanan hocalar varsa yoruma bekliyorum. Ve ek olarak bu yazıyı okuyan tüm hocaları da bu iOS sürümüyle gelen kontrol merkezinin artıları ve eksileri hakkında yoruma bekliyorum.
Güncelleme: iPhone 6 cihazında 3D Touch olmamasına rağmen ilgili panel Force Touch ile gelmekte.
Güncelleme 2: Kontrol merkezinden hiçbir şekilde kapanmıyor, sadece bağlantılar kesiliyor.
İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler