Cuma, Mart 29, 2024

iPhone X Benchmark Testine Sokuldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

12 Eylül de Apple Lansmanında tanıtılan ve lansmanın odak noktası olan iPhone X testlere tutulmaya başlandı. Yeni model tanıtılırken kullanılan A11 işlemcinin gücüne sürekli vurgu yapılmıştı ve diğer iPhone işlemcileri ile kıyaslanmıştı. Bugün Geekbench isimli performans değerlendirme sitesi A11 Bionic işlemci modeline sahip iPhone X’i teste soktu ve verileri paylaştı.

Üstte görülen grafikte iPhone X çoklu çekirdek performansında en yakın rakibi olan Samsung Galaxy Note 8’e 3285 puan gibi ciddi bir fark atmış durumda. Çoklu çekirdek performansında ise üçüncü sırada Samsung’un amiral gemilerinden Galaxy S8 modelini görüyoruz. 

Aşağıdaki grafikte tekli çekirdek performanslarını görüyoruz. iPhone X gene zirvede yer alırken ikinci sırada bir yaşına girmiş olan iPhone 7 Plus modeli yer alıyor. Fakat tekli çekirdek performanslarında cihazlar arasında çok puan farkı olmadığını söyleyebiliriz. iPhone 7 Plus modelinden sonra tekli çekirdek performansında ilk üçe girmeyi başaran model Samsung Galaxy S8 oluyor. 

iPhone X piyasaya en son sürülen telefon olduğu için zirvede olmasına hak versekte tekli performansta iPhone 7 Plus’ın ikinci sırada yer alması beni şaşırttı doğrusu. Yeni iPhone modelleri yaygınlaştıkça benchmark testleri gelmeye devam edecektir. Önemli gördüğümüz testleri sizler ile paylaşmaya devam edeceğiz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler