Çarşamba, Nisan 24, 2024

iOS 12.1.2 Güncellemesi, Hücresel Bağlantı Sorununu Çözüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple tarafından geliştirilen iOS işletim sistemi, yapılan geri bildirimler ve saptanan eksiklikler doğrultusunda güncellenmeye devam ediyor. Yeni yayınlanan iOS 12.1.2 güncellemesi de, iPhone XR, XS ve XS Max modellerinde yaşanan hücresel veri bağlantısı problemini çözmek için yayınlanmış durumda. Siz de mobil veri bağlantısı kullanırken kesintiler yaşıyorsanız, yeni yayınlanan güncellemeyi indirebilirsiniz. 

Hücresel Bağlantı Sorunu Çözülüyor

Her geçtiğimiz gün akıllı telefon piyasasına yeni modeller ekleniyor. Apple şirketinin çiçeği burnunda modelleri iPhone XR, XS ve XS Max da; piyasaya yeni çıkan akıllı telefon modelleri arasında.

Bu modeller, kullanıcılara hem daha üst düzey performans, hem de daha iyi bir iOS deneyimi yaşatmakta. Fakat söz konusu modeller piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra, ciddi bir bağlantı problemi ile gündeme geldiler. 

iOS 12.1.2 Güncellemesi Hücresel Bağlantı Sorununu Çözüyor İÇERİK

iPhone XS, XS Max ve XR modellerini kullanan tüketicilerin bir kısmı, hücresel veri bağlantısı esnasında kesintiler yaşadıklarını dile getirdiler. Kimi kullanıcılar ise; bırakın kesinti yaşamayı, hücresel bağlantıyı hiç kullanamamaktan müzdariptiler. 

Aslında bu durum, yine şirket tarafından yayınlanan iOS 12.1.1 güncellemesi sonrasında zuhur etmişti. Apple tarafından da kabul gören bu kusur, şirketin yayınladığı yeni bir yazılım güncellemesi ile çözülüyor.

Şirket; yayınladığı iOS 12.1.2 güncellemesi ile, hücresel veri bağlantısı esnasında yaşanan bu problemlerin çözüleceğini vadediyor.

Ülkemizde de yayınlanan güncellemenin açıklamasında, hücresel veri bağlantısı esnasında yaşanan problemin ele alındığı belirtilmekte.  400 MB’a yakın boyuttaki güncelleme, kullanıcıların işine yarayacağa benziyor. 

Eğer “otomatik güncellemeler” seçeneğiniz aktifse, iOS 12.1.2 güncellemesi gece vakti Wi-Fi bağlantınızın aktif olduğu bir sırada, pil seviyeniz de yeterliyse gerçekleşecektir.

Otomatik güncelleme seçeneğinizin kapalı olduğu durumda ise, “Ayarlar”=>”Genel”=>”Yazılım Güncelleme” yolunu izleyerek, güncellemeyi kontrol edebilirsiniz. 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler