Cumartesi, Nisan 27, 2024

iOS 12.2 Yayınlandı! İşte Gelen Özellikler ve Yenilikler!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün yapılan Apple lansmanında tanıtılan iOS 12.2 resmi olarak yayınlandı. Gelin yeniliklere ve özelliklere göz atalım.

Apple‘ın son işletim sistemi iOS 12 cihazlara bambaşka bir soluk getirmişti. Eski cihazlarda yaptığı sorunlar ile bilinen iOS 11’in arkasından çıkan iOS 12 daha sorunsuz bir işletim sistemi olmayı başardı. Dün yayınlanan iOS 12.2 ise birçok özelliği cihazlara ekledi. Gelin özelliklere bakalım.

iOS 12.2 beraberinde televizyonlara kumanda desteği getirdi. LG, Sony ve Samsung gibi televizyon modellerini telefon üzerinden kontrol etmeye yarayacak olan teknoloji artık iOS 12.2’ye de eklendi. Ayrıca Siri’ye eklenen özelliklede Apple TV’yi sesli olarak kontrol edebileceksiniz. Tabi bu sistemin diğer TV’lerde çalışacağı hakkında bir bilgi yok.

ios3

Apple’ın arama motoru olan Safari üzerinden Google’da arama yaptığınız zaman Chrome gibi sabit sonuçlar vermiyordu. Artık Safari aradığınız şeye daha yakın sonuçlar çıkaracak. Aynı zamanda yine Chorme’da olan güvenli site teknolojisi Safari’ye eklenecek.

ios1

iOS 12.2 beraberinde Apple News+’de cihazlara eklenecek. Abonelik sistemine dayanan Apple News+ gazete ve dergi gibi olanaklar sunuyor. Tabi bu sisteminde paralı olması kullanıcıları biraz buruyor ancak Apple’ında sistemi bu. 

ios2 e1553627431728

Son olarak Ayarlar menüsünde Hakkında bölümü güncellendi. Artık daha detaylı bilgiler görebileceksiniz. Aynı zamanda cihazın garanti durumuda gözükecek. Daha önceden gelen Animoji özelliğine ise farklı emojiler eklendi.

Güncelleme genel hatlarıyla bu şekildeydi. Devamında hata düzeltmelerinide içerisinde barındırıyor tabi. Bakalım iOS 13 ne zaman gelecek?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler