Perşembe, Nisan 25, 2024

iOS 12 Güvenlik ve Performans Odaklı Geliştiriliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın mobil cihazlarının tamamında kullandığı iOS işletim sistemi bildiğiniz gibi her yıl yeni bir sürüm numarası ile geliştirilerek yayınlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda iOS 11 sürümü ile piyasaya merhaba diyen yazılımın sonraki adımı hakkında bilgiler geldi. Muhtemelen iOS 12 adıyla karşımıza çıkacak güncelleme için çalışmalar başlatıldı.

Henüz yayınlanmasının ardından 3 ay kadar kısa bir süre geçmesine rağmen iOS 11 tam anlamıyla hatalardan arındırılmış değil. Sürekli olarak geliştirilmeye devam edilen sürümün sonraki ayağı önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. Ancak Apple daha şimdiden bir sonraki büyük sürümü iOS 12 için kolları sıvamış durumda.

Axios‘da yayınlanan bir rapora göre Apple, iOS 12 sürümünde yeni özellik ve geliştirmelerden ziyade performans ve güvenliğe odaklanacak. Raporun kaynağı olarak Apple’ın yazılım mühendisliğinden kıdemli başkan yardımcısı Craig Federighi gösteriliyor. Rapora göre Federighi bu ay tüm çalışanlara iOS 12 ile ilgi yol haritasını sundu. Haritaya göre yeni sürümde göz çarpan çok fazla yenilik olmayacak.

ios12

Yeniden tasarlanmış bir ana ekran, mail uygulaması ve gelişmiş resim çekme kabiliyetleri gibi büyük değişiklikler ise önümüzdeki yıl (muhtemelen iOS 13) kullanıma sunulacak. Bakıldığında Apple’ın bu politikası şaşırtıcı görünmüyor zira Apple Mac kanadında da böyle bir uygulamaya gitmişti. 

Snow Leopard, Mountain Lion ve High Sierra sürümlerinde Mac için yeni özelliklerden ziyade yazılımın tamamına yönelik güvenlik ve performans iyileştirmeleri sunulmuştu. Apple özellikle bu yıl yayınlanan hatalarla dolu iOS 11 sürümünü düzeltmek ve uzun vadede gelecek sürümler için daha iyi bir alt yapı oluşturmak amacıyla böyle bir karar alması kuşkusuz çokta kötü bir fikir değil. 

Apple sürdürdüğü geleneği bozmaz ise gelecek sürümün adı iOS 12 olacak. Sürümün ilk tanıtımının Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC 2018 etkinliğinde gösterilmesi bekleniyor. Gelişmeler oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Peki sizler Apple’ın yazılım kanadındaki gelişmeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler