Cumartesi, Nisan 20, 2024

Zam Furyasına Apple Music De Katılıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Gün geçmiyor ki yeni bir zamla daha karşılaşmayalım. Apple tarafından geliştirilen müzik dinleme servisi Apple Music, pek çok Apple kullanıcısının sevdiği bir platform. Fakat gün itibarıyla kullanıcılara ulaşan bir bilgilendirme mesajı, bu müzik platformunu düzenli olarak kullanan tüketicileri fazlasıyla üzeceğe benziyor. Gönderilen mesajda, aylık ve yıllık kullanım ücretlerinde yapılan zamlar belirtilmekte.

Kullanıcılar Ciddi Bir Zamla Karşı Karşıya

Geçtiğimiz hafta Apple Store ve App Store‘larda -ülkemiz de dahil olmak üzere- fiyat artışlarına hazırlandığı söylenen şirket, daha yeni bir zamla kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Fiyat politikaları konusunda genellikle ekonomik adımlar attığına şahit olmadığımız elektronik devi, bulunduğumuz çağın zam furyasına uyum sağlamak için yeni adımlar atıyor.

Zam Furyasına Apple Music De Katıldı İÇERİK PNG min

Gün itibarıyla müzik platformu abonelerine gönderdiği mesajla Apple; 25 Şubat tarihinden itibaren, servisin aylık ve yıllık kullanım ücretleri konusunda yeni düzenlemeler yapılacağının bilgisini verdi. Bu düzenlemeler de tabii ki çoğumuzun tahmin edeceği üzere, fiyatların artışı yönünde düzenlemeler…

Zamlar %40’a Ulaşıyor

Kullanıcılara ulaşan mesajda; önceden 99TL olan yıllık abonelik fiyatının 139TL‘ye yükseltildiği belirtilmekte. Bunun yanında aylık abonelik miktarı önceden 9.99TL’yken, yapılacak zammın ardından bu fiyat da 13.99TL‘ye ulaşacak. Son olarak, aile paketi olarak sunulan hizmetin fiyatı 14.99TL’den, 20.99TL‘ye yükselmiş durumda. Gördüğümüz gibi fiyatlarda kaba taslak %40‘lık bir zam söz konusu. Bu miktar da oldukça fazla görünüyor.

En büyük rakibi olan müzik platformu Spotify’a göre önceden daha düşük fiyatlarla hizmet veren Apple Music, yapılan yeni zamlarla aynı seviyeye gelmiş diyebiliriz. Her iki platformun da son derece güzel bir hizmet verdiğini düşünürsek, hizmet için istenen fiyatların da iki rakip arasında denk tutulması gayet doğal. Fakat söz konusu platformda yapılan zamlar %40‘lık oranlara ulaşıyor. Bu da gerçekten üzücü bir durum, sevgili hocalar…

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler