Cumartesi, Nisan 27, 2024

iOS 14 Sürümü ile iPhone ve iPad’ler Androidleşecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Var olduğundan bu yana bir gelenektir Apple’da; uygulama ikonları ile donatılmış ana ekranlar, fakat Apple beyciğim iOS 14 sürümü ile neredeyse on yıl sonra Android dünyasından yapacağı en son şeyi kopyalıyor gibi: Widget (bileşenler).

Apple’ın iPhone ve iPad ana ekranında ilk kez gerçek widget’lar sağlamak için çalışma içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Buna benzer bir yenilik iPadOS 13 sürümünde karşımıza çıkmış idi ancak iPadOS 13 sürümünde gelen sabitlenmiş widget’lar yerine, iOS 14’teki yeni widget’lar, herhangi bir uygulama simgesi gibi hareket ettirilebilir seviyede. Özellik halen uygulama aşamasında ve her an Apple tarafından çöpe atılabilir (Tüm kullanıcılar bunu umuyor).

https://www.instagram.com/p/B-k5QMEDl4V/

Eğer söylentiler doğru ise iOS 14 sürümüne güncellenen iPhone ve iPad cihazlarda yerlerini değiştirebileceğimiz uygulama widgetları olacak. Apple Watch kadranı boyutunda olacak bu widgetlar ekranın istediğiniz yerine yerleştirilebilecek.

Sol tarafta gördüğünüz konsept tasarıma baktığımız zaman ise sanki bir Android işletim sistemine sahip telefonu görüyormuşsunuz gibi geliyor fakat kendisi iOS 14 yüklü bir iPhone olması tahmin ediliyor.

Widgetların gelmesi ile büyük ihtimalle pil dayanıklılığında büyük bir düşüş yaşanacaktır. Eğer widgetlar gerçekten iOS 14 ile gelir ve arka planda çalışmaya ve güncellenmeye devam ederse iPhone ve iPad kullanıcıları pil konusunda şikayet edecektir.

Eğer böyle bir yenilik gelir ise yeni iPhone ve iPad modelleri pil konusunda en az etkilenebilir kısım olabilir ancak eski iPhone ve iPad modelleri günde minimum üç kez şarja takılma ihtiyacını ortaya çıkaracaktır.

Sizin bu konu hakkında fikirleriniz neler? Yorumlar kısmında belirtin 🙂

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Ana ekran desteği gelsin ve sadece kullanmak istediğimiz widgetları taşıyalım artık.
    Ekranda kullanmadığımız sistem widgetlarını görmenek için aynı klasöre gömdüm yapacak başka bişey yok değilse mantar tarlası gibi tüm widgetlar gözönünde duruyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler