Pazartesi, Mayıs 6, 2024

iOS 17.4 ile iPhone’lara Gelecek Önemli Gelişmeler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni iOS 17.4 Mart ayı içerisinde gelecek. Şuan Beta sürümünü indirip kurabiliyorsunuz ama erken güncellemeyi tavsiye etmiyorum. Şimdi size yeni iOS 17.4 sürümü ile gelecek özellikleri anlatayım.

ios 17 4

PodCast Transkript Özelliği Geldi

Apple Podcast uygulaması artık transkript özelliğini destekliyor. Dinleyiciler isterse podcastlerin tam metnini okuyabilecekler. Hatta belirli kelime veya ifadeleri arayıp, ilerleyen bölümlere atlama imkânı da tanıyor.

Ayrıca Apple Müzik’te olduğu gibi şarkı sözleri aşağıya doğru akarken, nerede olduğunu göstermek için vurgulama özelliğini de atlamamışlar.

iOS 17.4‘de kullanabileceğimiz bu özellik için şimdilik transkriptlerde Almanca, İngilizce ve İspanyolca mevcut. Türkçe dil desteğinin bir kaç ay içerisinde geleceğini düşünüyorum.

ios 17 4 transkript

Yeni Emojiler Yolda

6 farklı yeni emoji de eklenmiş. Bazılarına “ne gerek vardı şimdi?” dedim ama biraz saçma geldi. Kırık zincir, mantar, limon, anka kuşu veya benzer bir kuşu anımsatan emojinin yanı sıra, iki tane de kafa sallayan emoji iOS 17.4 ile geliyor.

ios 17 4 emojiler

Ayrıca bu emojilerin üstüne basılı tuttuğunuzda hareket animasyonlarını izleyebiliyorsunuz. Standart küçük emojilere göre epey büyütüldüğünü söyleyebilirim.

ios 17 4 emoji

Yeni Nesil Apple CarPlay 8 Farklı Özellik Sunuyor

Otomobil tarafına göz atalım şimdi. Apple CarPlay çok fazla kullanıyorsanız, yeni özellikler ilginizi çekecektir. Lastik basıncına kadar gösteren detaylar artık CarPlay üzerinde kullanılabilecek. Listeyi şöyle sıralayalım;

  • Hava durumu: Bence en iyi güncelleme bu. CarPlay içerisindeyken arttık aracın hava durumu ve iklim koşullarına erişim sağlayarak otomatik klima ısıtma, soğutma, fan hızı ayarı, ısıtmalı koltuklar ve ısıtmalı direksiyon gibi özellikleri ayarlamanızı sağlayacak.
  • Lastik basıncı: Aracın hangi lastiğinin ne kadar hava basıncına sahip olduğunu görebilecek ve düşük basınç, patlak lastik uyarılarını CarPlay üzerinden alabileceğiz.
  • Elektrikli Araç Şarjı: iOS 17.4 ile elektrikli arabaların pil durumu, anlık şarj görüntülenmesi, tahmini şarjın tamamlanmasına kalan süre gibi özellikleri içeriyor.
  • Otomatik araç ayarları: CarPlay üzerinde aracınızın kullanılabilecek ayarlarını tanıyarak otomatik araç ayarları yapabileceğiz. Bu henüz üstü kapalı bir özellik ama önemli özellikler içerecek.
  • Arka görüş kamerası: Yeni güncelleme sonrası artık CarPlay üzerinde aracın arka görüş kamera yayınını izleyebileceğiz. Burada aracın kendi kamera yazılımı ile çakışma yapacak mı merak konusu.
  • Araç uyarıları: Bu uygulama sayesinde aracın anlık ekranda vereceği hata, uyarı veya kritik durumları CarPlay’e yansıtarak görüntülenmesini sağlayacak.
  • Sürüş bilgileri: Artık ekran üzerinde anlık yakıt tüketimi, ortalama hız, enerji verimliliği, iki mesafe arasındaki sürüş zamanı, kat edilen kilometre ve toplam geçen süre gibi bilgileri görebileceğiz.
  • Radyo güncellemesi: Önemli gelişmelerden birisi de bu. Artık bu güncelleme ile CarPlay içerisindeyken FM ve AM radyo istasyonlarının kontrolünü sağlayabileceğiz. Bunun için internet şart mı henüz bilmiyoruz ama, kullanıcılar en iyi 40 veya Pop, Rock, Arabesk gibi müzik türlerini listeden seçerek dinleyebilecek.
ios 17 4 araba
iOS 17.4 araç içi demo görünümü

SharePlay Müzik Kontrolü HomePod’lara Geliyor

Bu özellik Türkiye’de çok aktif kullanılmasa da, meraklıları var. Apple, iOS 17.4 sürümü ile artık SharePlay müzik kontrolünü HomePod hoparlörlerine getiriyor.

Yani isteklerini onayladığınız kişiler aracın içerisinde çalan müziği kendisi değiştirip ses kontrollerini sağlayabilecek. Bunun için bir Apple Müzik uygulaması kullanmanız gerekmiyor.

iOS 17.4 Beta sürüm notlarını okumak isterseniz buradan Apple sayfasına ulaşabilirsiniz.

ios 17 4 ozellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler