Salı, Mayıs 7, 2024

iPhone 15 Serisinde Kablosuz Şarj sorunu Devam Ediyor…

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evet iOS 17 ile ilgili iPhone 15 serisinde yaşanan sorunlar devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan sorunlar için Apple tarafından iOS 17.1.1 güncellemesi yayınlanmıştı.

Yaşanan sorunların bir kısmı çözülse de maalesef tamamına çözüm bulamadı aksine başka sorunlar açtığı ile alakalı kullanıcıların söylemleri gündeme oturdu ve iOS 17.1.1 güncellemesinden sonra bazı araçlarda kablosuz şarj özelliği kullanılamıyor.

iOS 17.1.1

Bir çok platformlar da ve Apple’ın resmi sitesinde ki formlarda da bu sorunu belirten iPhone 15 kullanıcıları, General Motors (GM) araçların çoğunlukla aşağıda belirttiğim listede ki modellerde yaşandığı söylenmekte;

  • Chevrolet
  • Cadillac
  • Buick

Ve diğer GM modellerinde bu sorunun yaşandığı söylenmekte.  15 serisi cihazların 5 ile 10 saniye şarj olup sonrasında şarjın kesildiği belirtiliyor.

gm motors

17.1 güncellemesine kadar şarj konusunda bir sorun yaşamayan GM otomobil kullanıcısı, güncelleme sonrasında bu sorunu yaşadığını belirtti.

Bu yaşanan problem sonrasında General Motors sözcüsü Stu Fowle şu ifadeleri bulundu;

Bu sorunun farkındayız ve araştırıyoruz. Bu noktada doğrulayabileceğimiz bir şey yok

Açıklama sonrası gözler Apple’a döndü fakat açıklama henüz yapılmadı.

Bu tarz sorunları iPhone 15 serisinde, BMW grubunda ki araçlarda kablosuz şarj özelliği sonrası NFC çiplerini geçici bir süreliğine devre dışı bırakması ile ilgili sorunlar olarak görmüştük.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler