Cuma, Nisan 26, 2024

iPhone 7 iOS 11’de Nasıl Performans Veriyor? iOS 11 Yenilikleri!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu yazımızda sizlere iOS 11‘deki kullanım testlerimizi aktarıp gözlemlediğimiz yenilikleri ya da hataları sunduk. Bakalım iOS 11 beklenildiği gibi performans ve yenilikler sunuyor mu..

Öncelikle belirtmek istediğim en önemli husus bu testi iPhone 7 cihazımla gerçekleştirdim. 6S gibi cihazlardaki performanslar daha farklı olabilir ancak bu yazıda esas alacağım şeyler daha çok yenilikler olacak. 

Geçtiğimiz Salı günü yayınlanan iOS 11, iPhone kullanıcıları tarafından uzun süredir bekleniyordu. Aslında kullanıcıları yeni cihazların çıkmasından çok yeni işletim sistemleri daha çok heyecanlandırıyor. Bizde güncellemenin yayınlanmasıyla birlikte cihazımızı iOS 11 sürümüne güncelledik.

ios 11 2

iOS 11’in Detayları ve iPhone 7’deki Performansı!

Öncelikle yeniliklerden başlamak istiyorum. Kendi açımdan baktığımda 2 sene öncesine kadar Android cihaz kullanırken iOS’a geçtiğimde farkettiğim en büyük eksiklik kontrol merkezindeydi. Aslında çoğu ayarı Ayarlar sekmesinden yapmak zorunda kalıyordukta diyebiliriz.

Yenilenen kontrol merkezinin son derece pratik ve sorunsuz olduğunu söyleyebilirim. Özellikle yeni eklenen Hücresel Veri kısayolu artık olması gereken yerde. Öte yandan ses açma-kısma butonunun ve parlaklık ayarının yan yana olması son derece kullanışlılık sağlarken, bunlara ek olarak gayet kolay çalışmasıda iOS 11’i sevdiriyor.

ios 11 iphone 7 3

iOS 11’de sevmediğim özelliklerin başında gelebilecek bir kısım olan Bildirim paneli öncekine kıyasla gayet kullanışlı. Ancak bildirim panelini açtığınızda karşınıza kilit ekranı geliyor. Sağa doğru kaydırdığınızda araç takımlarını, sola doğru kaydırdığınızda ise kamerayı açabiliyorsunuz.

Tabiki bunlar çok güzel özellikler ancak bu kısım bana çok gereksiz geldi. Ana ekrandada kolayca yapabildiğimiz işlemleri tekrardan oraya eklemek ne kadar gerekliydi bilemiyorum. Ayrıca aşağı doğru kaydırıp açtığınız bildirim panelini geri kapatırken, Nokia Lumia cihazınızın kilidini açıyormuş gibi hissediyorsunuz.

ios 11 iphone 7 1

Başka bir yeniliğe geçecek olursak çoğu uygulamanın ikonları değişmiş. Eskisine nazaran çok daha güzel olan ikonlar daha asil duruyor. Uygulamaların içindede değişiklikler bulunurken; App Store‘un eski sürüme göre biraz daha karışık olduğunu söyleyebilirim. Tabiki bu bazılarına göre değişiklik gösterebilir ama alışana kadar biraz sıkıntı çekebilirsiniz.

Yeni eklenen hesaplar ve şifreler kısmından her türlü mail hesabınızı ekleyebiliyorsunuz. Artık daha kullanışlı hale gelen iOS cihazlarında bu özellikle de tüm maillerinizi görebiliyorsunuz. Mail uygulamasına girdiğinizde hem ayrı ayrı, hemde toplu bir şekilde gelen ve giden maillerinizi takip edebiliyorsunuz.

ios 11 3

Yeni eklenen Dosyalar uygulaması ise Apple cihazlarında uzun süredir olması gereken bir şeydi. Ancak ben hâla hiç kullanmadım. Yeni eklenen duvar kağıtları ise gayet şık duruyor. Ben ise hareketli bir duvar kağıdını kullanmayı tercih ettim.

Eski sürümde görev yöneticisini açtığınızda sanki bir uygulamaymış gibi gelen ana menü artık yok. Yani artık çift tıklayıp görev yöneticisini açtığınızda ana menüyü görmeyeceksiniz. Eğer hali hazırda çalışan bir uygulama yoksa çift tıkladığınızda telefon iki kez titreyerek hızlı bir şekilde ana menüye dönüyor.

Yazımın sonlarına gelmişken iOS 11’in, iPhone 7’de gayet başarılı bir şekilde çalıştığını söyleyebilirim. Çok kullanılmayan yerlerde çok ufak kasmalar yaşanabiliyor. Ancak bunun ufak çaplı bir güncellemeyle onarılabileceğini belirtmek isterim. 6S cihazlarda ise kastığı söylenen iOS 11’i ben gayet başarılı buldum. Sizde iOS 11 deneyimlerinizi yorum olarak belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler