Salı, Nisan 16, 2024

iPhone/iPad’de Fotoğraf Gizleme Nasıl Yapılır?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhabalar Sevgili PCHocası okurları, bu makalemde sizlere iOS/iPadOS yüklü cihazlarınızda yer alan ‘Fotoğraflar’ uygulamasında herhangi bir fotoğrafın gizleme işleminin nasıl yapıldığını sizlere öğreteceğim. Bu fotoğraf gizleme işlemi çok yüksek güvenlikli bir gizleme işlemi yapmasada ‘Tüm Fotoğraflar’ kısmında listelenmesini önlüyor.

iOS/iPadOS cihazlarınızda galerinizde yer alan ve eğer telefonunuz birisinin eline geçerse görmesin diye saklamak istediğiniz fotoğraflarınız varsa diye aşağıda hem resimli hemde anlatımlı bir biçimde bu gizleme işlemini nasıl yapacağınızı gösterdik.

  • Cihazınızın ekran kilidini açın > Fotoğraflar uygulamasına giriş yapın > Gizlemek istediğiniz fotoğrafların bulunduğu albümü ya da Tüm Fotoğrafların listelendiği “Tüm Fotoğraflar” albümüne geçiş yapın.
WhatsApp Image 2020 03 21 at 13.47.18
  • Hangi fotoğrafları gizlemek istediğinize karar verin ardından sağ üst köşede yer alan mavi renkli “Seç” düğmesine tıklayın ve fotoğrafları işaretleyin.
WhatsApp Image 2020 03 21 at 13.47.18 1
  • Kararınızı kesinleştirip, fotoğrafları seçtikten sonra sol en alt köşede yer alan “Paylaş” komutunu temsil eden ikona tıklayın
WhatsApp Image 2020 03 21 at 13.47.18 2
  • Açılan menüde paylaşım yapabileceğiniz üç farklı bölüm sizi karşılıyor; ilk seçenek AirDrop vasıtası ile diğer Apple ekosistem ürünleri ile paylaşmak, ikinci seçenek mesajlar ve üçüncü parti uygulamalar, son bölüm ise fotoğraf/fotoğraflar üzerinde işlemler yapabilme.
  • En alt bölümü hafif sola kaydırdığınızda Gizle ikonunu göreceksiniz, tıkladığınız zaman fotoğraflar Gizli albümüne taşınacak ve Gizli albümü ekranınıza gelecek.
WhatsApp Image 2020 03 21 at 13.56.02
  • “Gizli” isimli albüme ulaşmak için “Fotoğraflar” uygulamasında “Albümler” sekmesine geçiş yaparak en aşağıya inerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler