Cuma, Nisan 19, 2024

iPhone Xs Max Tanıtıldı! iPhone Xs Max Tüm Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

iPhone 12 eylülde düzenlediği etkinlikte iPhone Xs, Xs Max ve XR tanıttı. iPhone Xs Max’in özellikleri hepimiz tarafından merak konusu olmuştu. Yapılan lansmanla yeni iPhone’ların özellikleri ve fiyatı belli oldu.

Donanım

Apple, iPhone Xs Max’da A12 Bionic işlemcisini kullanmayı tercih etmiş. A12 Bionic işlemcisi 4 çekirdek GPU‘ya ve 6 çekirdekli CPU‘ya sahip. Lansmanda grafik işlem birimi A11’den %50 daha hızlı olduğu belirtildi. iPhone Xs Max’da kullanılan A12 Bionic işlemcisi yeni nesil sekiz çekirdeğe sahip ayırca nöral işlem motoru saniyede 5 trilyon işlem yapma kapasitesine sahip. Cihazda 64GB / 256GB / 512GB depolama alanı seçenekleri bulunuyor ve iPhone Xs Max’da 4GB Ram kapasitesi bulunuyor. 

Ekran

iPhone Xs Max’da 6.5 inçlik Super Amoled ekran kullanılmış. Cihazda ayrıca %85.1 ekran kasa oranı sunuyor. iPhone Xs Max’da 1242 x 2688 piksel çözünürlüğe sahip bu dev ekranının yanında 19.5:9 en boy oranında bulunuyor. Cihazda Face ID’de bulunuyor ve Face ID A12 Bionic işlemcisi ile destekleniyor. iPhone Xs Max’da bulunan Face ID iPhone X’den çok daha hızlı olacak.

iphone xs max kamera

 

Kamera

iPhone Xs Max kamera tarafında biri geniş açılı f / 1.8 diyafram değerinde bir mercek  ve diğeri telefoto lens f / 2.4 değerinde diyaframı olan 12 megapiksel çift arka kameraya sahip.

iPhone Xs Max’ın kullanım süresi iPhone X’den 30dk daha fazla olacağı belirtildi. Son haftalarda çıkan sızıntılarda bahsedilen çift sim var mı yok mu belli oldu. Cihazların çift sim bulunacak fakat bir tanesi e-sim destekli olacak. Yani Türkiye’ye gelecek olan cihazlarda sadece tek simi kullanabileceksiniz.

 

iPhone Xs Max Fiyatı

iPhone Xs Max modelinin 64GB’lık versiyonu 1099 dolardan satışa sunulacak. Cihazın diğer 256GB ve 512GB’lık modelinin fiyatları henüz açıklanmadı. Apple, iPhone Xs Max kullanmak isteyenlerin 14 eylülde ön sipariş verebileceğini belirtti. Normal satışlar ise 21 eylülde başlanacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler