Perşembe, Mart 28, 2024

İşletmelere Özel WhatsApp Business Uygulaması

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ocak ayının sonunda WhatsApp ekibi tarafından duyurulan profesyonellere yönelik mesajlaşma platformu olan WhatsApp Business şuan için sadece belirli ülkelerde kullanıma sunuldu. Peki normal whatsApp’dan ayıran özellikleri nelerdir yazımızda açıklayacağız.

 

WhatsApp Business, küçük işletme sahipleri için yayınlamış normal uygulamada olduğu gibi ücretsiz özel bir Android uygulamasıdır. Bu uygulama sayesinde işletmeler iletileri otomatik hale getiren, sıralayan ve hızla cevap veren araçlarla müşterileriyle iletişimde kalabilmesi için yapıldığı açıklandı. Şirketlerin müşterilerle iletişime geçmesini ve 1.3 milyar kullanıcılarımızın kendileri için güvenli olan işletmelerle sohbet etmelerini kolaylaştıracağı belirtildi.

 

Screenshot 1 1

Uygulamanın Özellikleri ;

İş Profilleri: Müşterilerinize işletme tanımınız, dükkan adresleriniz, e-posta adresiniz ve web siteniz gibi yararlı bilgilerle yardımcı olun.

Mesajlaşma Araçları: Sık sorulan sorulara hızlı yanıt vermek için hızlı cevaplar, müşterilere işinizi tanıtmak için karşılama mesajları ve meşgul olduğunuzu belirten uzakta mesajları gibi akıllı mesajlaşma araçlarıyla zamandan kazanın.

Mesajlaşma İstatistikleri
: Okunmuş mesaj sayısı gibi basit istatistiklerle nelerin işe yaradığını görün.

WhatsApp Web
: Masaüstünüzden WhatsApp Business ile mesaj gönde

Hesap Türü: İşletme Hesabı olarak listeleneceğiniz için, kişiler bir işletme ile konuştuklarını bilecekler. Zamanla, hesap telefon numaraları iş telefon numaralarıyla eşleştiği teyit edilen bazı işletmeler Doğrulanmış Hesaplara sahip olacaklar.

WhatsApp Business şimdilik sadece belirli ülkelerde kullanıma sunuldu açıklanan bilgiye göre yakın zamanda tüm dünya ülkelerine yayına girecekmiş. Şuan kullanıma açılan ülkeler Endonezya, İtalya, Meksika, İngiltere ve ABD de Google play üzerinden indirilmekte. Yazımızın altında bulunan indirme linkini kullanarak android cihazınıza indirebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler