Perşembe, Nisan 25, 2024

Jan Koum, Kurucusu Olduğu WhatsApp’tan Ayrıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Milyonlarca insan tarafından aktif olarak kullanılan WhatsApp‘ın kurucusu ve CEO’su Jan Koum, şirketten ayrıldığını açıkladı. Bu ayrılışın sebebi, çatı şirket Facebook ile yaşanan veri gizliliği ve WhatsApp uygulamasının iş modeli konusunda yaşanan çatışmalar. Koum, açıklamasında “Kullanıcıların WhatsApp‘ı hayal ettiğimden çok daha fazla şekilde kullandıkları bir dönemde ayrılıyorum” ifadelerini kullandı.

Whats App, Önemli Bir İsmi Kaybetti

WhatsApp isimli mesajlaşma uygulamasını duymayan kalmamıştır, herhalde. Akıllı telefonlar için üretilen ve platformlar arası iletişim kurmayı sağlayan uygulama, çıkışını yaptığı tarihten bu yana milyonlarca kitleye ulaştı. Öyle ki günümüzde bu uygulama, en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması haline geldi. 

2017 yılında toplanan verilere göre günlük 1 milyar kullanıcıya hizmet veren uygulama, bu başarıyı tabii ki bazı kişilere borçlu. İşte bu kişilerin en önemlilerinden birisi de, şüphesiz ki Jan Koum.

Jan Koum Kurucusu Olduğu WhatsApptan Ayrılıyor İÇERİK jpeg

Kurucu ekipten olan ve uzun bir süredir şirketin CEO’luk görevini yapan Jan Koum, uygulamanın böylesine büyük bir başarı göstermesindeki kilit isimlerden birisi. Fakat Koum, geçtiğimiz gün şahsi Facebook hesabından yaptığı bir açıklamayla, görevden ayrıldığını ilan etti.

“Daha İleriye Gitmenin Zamanı Geldi”

Kurucu Koum; açıklamasında “Brian ve ben, WhatsApp uygulamasını kurduğumuzdan bu yana yaklaşık 10 yılı geride bıraktık. Bu, en iyi insanlardan bazılarıyla güzel bir yolculuk oldu. Fakat benim için daha ileriye gitmenin zamanı geldi. İnanılmaz derecede küçük bir ekiple çalışarak, dünya çapında çok sayıda kişi tarafından kullanılan bir uygulamanın, nasıl çılgın bir uygulamayı ortaya çıkartabileceğini görmek beni kutsadı.” ifadelerini kullandı.

Jan Koum Kurucusu Olduğu WhatsApptan Ayrılıyor İÇERİK 2 jpeg 

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg de, Jan Koum‘un açıklamasına verdiği cevapta, “Jan, seninle çok yakın bir şekilde çalışmayı özleyeceğim. Bana öğrettiğiniz her şey için sizlere minnettarım. Bu değerler, her zaman WhatsApp‘ın kalbinde olacak.” şeklinde sözler kullandı. 

Jan Koum; yaptığı açıklamasına”İnsanların WhatsApp‘ı hayal kurduğumdan çok daha fazla kullandığı bir dönemde ayrılıyorum. Bu ekip, her zamankinden daha güçlü olacak ve inanılmaz şeyler yapmaya devam edecek. Ben de, teknolojinin dışında şeyler yapmaktan zevk almak ve bazı diğer işlerim için biraz zaman ayıracağım. Fakat yine WhatsApp‘ı neşelendireceğim. Lâkin bu sefer sadece dışardan…” ifadeleriyle devam etti.

Gördüğünüz gibi, sevgili hocalar. WhatsApp şirketi, kurulduğundan bu yana çok işler başarmış bir ismi kaybetti. Umarız ki bu karar, uygulamanın işleyişine kötü yönde etki etmez. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler