Çarşamba, Nisan 17, 2024

Jeep, 2022 Yılında Amerika’ya Elektrikli Şarj İstasyonları Kurmaya Başlayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika merkezli arazi arabası devi Jeep, Electrify America ile yaptığı ortaklığın bir parçası olarak, Jeep’in Amerika Birleşik Devletleri’ndeki off-road parkurlarına elektrikli araç şarj istasyonları kuracağını resmi olarak duyurdu. Jeep 4XE Şarj Ağındaki şarj cihazları ya güneş enerjisiyle çalışacak ya da bir elektrik şebekesine bağlı olarak hizmet verecek.

İstasyonlardan ilki bu bahar Moab, Utah’da ilk açılışını yapacak; Pollock Pines, Kaliforniya’daki Rubicon Yolu; ve Big Bear, California. Şarj cihazları Seviye 2 (240 volt) şarja sahip olacak ve Jeep, Wrangler 4xe’deki 17 kWh pil paketini yaklaşık iki saat içinde tamamen şarj edebilecek ve 49 MPGe ve 21 mil elektrik menzili sağlayacak. Şarj cihazları, Jeep 4xe sahiplerine bir mobil uygulama aracılığıyla ücretsiz olarak sunulacak ve gelecekteki elektrikli araçlarla uyumlu olacak.

Proje 2022’de tamamlanacak

jeep grand cherokee trailhawk 16
Jeep, 2022 Yılında Amerika'ya Elektrikli Şarj İstasyonları Kurmaya Başlayacak 2

Önümüzdeki yıl, ABD genelinde Jeep Badge of Honor off-road parkurlarına ek şarj cihazları eklenecek. Duyuru, Jeep’in Magneto adlı tamamen elektrikli bir Wrangler konseptini açıklamasından birkaç gün sonra geldi. Jeep’e göre tasarımı, 273 pound-feet tork ve 285 beygir gücü sunan bir elektrik motoruna ve dört akü paketine yayılmış 800 voltluk bir sisteme sahip 2020 Jeep Wrangler Rubicon’a dayanıyor.

Amazon destekli elektrikli araç girişimi Rivian, geçen hafta Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da 2023 yılına kadar 10.000 adet hızlı şarj teknolojisine sahip EV şarj cihazı kurmayı planladığını söyledi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler