Perşembe, Nisan 18, 2024

Kaspersky, FCC’nin Kara Listesine Eklendi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bloomberg tarafından yayımlanan bir rapora göre Amerika Birleşik Devletleri Federal İletişim Komisyonu (FCC), Rus siber güvenlik şirketi Kaspersky Lab’ı “Amerika Birleşik Devletleri ulusal güvenliği için kabul edilemez bir risk” oluşturan kuruluşlar listesine eklendi. Huawei ve ZTE gibi Çin merkezli şirketlerden oluşan listeye ilk kez bir Rus şirketi eklendi.

ABD’deki işletmelerin, listedeki şirketlerden herhangi bir ürün veya hizmet satın almak için FCC’nin Evrensel Hizmet Fonu aracılığı ile sağlanan federal sübvansiyonları kullanmaları yasak. FCC, Kaspersky’nin yanı sıra geride bıraktığımız Cuma günü China Telecom ve China Mobile International USA’yı da listeye ekledi.

Kaspersky’dan açıklama gecikmedi: “Karar, siyasi sebeplerle alındı”

kaspersky
Kaspersky, FCC'nin Kara Listesine Eklendi! 2

Federal İletişim Komisyonu Başkanı Jessica Rosenworcel, PDF dosyası aracılığıyla gerçekleştirdiği bir basın açıklamasında şu sözleri dile getirdi:

“Ulusal güvenlik teşkilatlarımızın China Mobile ve China Telecom’un bu varlıkları listemize eklemek için gerekli eşiği karşıladığı yönündeki değerlendirmeme katılmasından memnunum. Eklemeleri ve Kaspersky Labs, ağlarımızı casusluk yapmaya çalışan Çin ve Rus devlet destekli kuruluşların oluşturduğu tehditlere karşı korumaya yardımcı olacak ve başka şekilde Amerika’nın çıkarlarına zarar verecek.”

Jessica Rosenworcel, FCC Başkanı

Kaspersky, resmi web sitesi üzerinden yaptığı bir basın açıklamasında FCC’nin hareketine yanıt vererek, ajansın aldığı kararın Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ışığında “siyasi sebeplerle” verildiğini öne sürerek “”FCC’nin sorunlarını ele almak için ABD devlet kurumlarıyla işbirliği yapmaya hazır olduğunu” belirtti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler