Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Kick’e Erişim Engeli Geldi! Site Kapandı mı?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sosyal medya uygulamaları ve sosyal medya platformları üzerindeki denetim arttırıldı. Özellikle çeşitli canlı yayın platformları için daha sıkı denetimler yapıldığını biliyoruz. Bu konuda yaşanan son gelişme de denetimlerin biraz daha sıkılaştığının bir kanıtı olarak gösterilebilir. Zira popüler canlı yayın platformu Kick’e erişim engeli getirildi.

Kick’e Erişim Engellendi

Aslında geçtiğimiz haftalarda da konu hakkında bazı iddialar gündeme gelmişti. Twitch rakibi bir platform olarak gösterilen Kick için inceleme başlatıldığı ve soruşturmanın devam ettiği iddia edilmişti.

Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen bu iddiaların hemen sonrasında yalanlama açıklamaları gelse de bugün geldiğimiz noktada iddiaların gerçek olduğunu anlıyoruz.

Kontrol ettiğimiz zaman Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün, Kick platformu için erişim engeli kararı aldırdığını görüyoruz.

Kick’e erişim engeli

BTK site bilgisi üzerinden de teyit edildiğinde erişim engelinin doğru olduğu anlaşılıyor. Bundan sonraki süreçte ne olur bilemiyoruz ama şu an için Kick’e erişim engellenmiş durumda.

Henüz erişim engelinin nedeni için de resmi bir açıklama gelmediğini de belirtelim. İşin içerisinde Milli Piyango İdaresi’nin başvurusu olduğunu düşünecek olursak, muhtemelen kararın nedeni kumar ve yasadışı bahis içerikleri. Konuya ilişkin detaylar geldiği zaman daha fazla bilgi vereceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler