Cuma, Mart 29, 2024

Klavye Hızınızı Test Edin

Paylaş

silkroad gaminggentr

Küçüklüğümüz de hep arkadaşlarım ile aramda “klavyede ben daha hızlıyım“, “mümkünatı yok ben daha iyi yazarım” gibi konuşmalar geçiyordu. Bizde kendi çapımız da rastgele bir metin belirleyip yazma hızımızı kronometre ile tutarak kimin daha iyi olduğunu öğrenmeye çalışırdık (genelde ben kazanırdım :P).

Şimdi ise sizlere bu işi profesyonel anlamda yapan bir siteden bahsedeceğim. Site çalışma mantığı olarak rastgele kelimeler ile sizi karşılaştırdığı için bizim yaptığımız sistemden daha iyi sonuçlar verdiği kesin. Kendinizi deneyip (hatta geliştirdikten sonra) arkadaşlarınıza meydan okumayı unutmayın. İyi olan kazansın !

10 Fast Fingers

Site 10 fast fingers olarak aratılarak bulunabiliyor yada buraya tıklayarak erişebilirsiniz. 

Sitenin çalışma mantığı çok basit olduğu için oradan detay vermeye gerek duymuyorum benim bahsedeceğim aldığını puana göre ne kadar iyi olduğunuz; Kendinizi deneyip puanınızı öğrendikten sonra tahmini olarak kendi düşüncem ile oluşturduğum kıyaslama aralıklarına bakabilirsiniz.

(WPM= Words Per Minute – dakikada yazılan kelime)

0-30 WPM: Belli ki bilgisayar ile pek içiçe değilsin bu alanda gelişmek istiyorsan bol bol pratik yapıp klavye ile geçen zamanını arttırmalısın. Son olarak birisi meydan okursa kabul etmemen taraftarıyım.

31-50 WPM: Başlangıç seviyesi olmasa da gene de gelişmeye ihtiyacın var. Azmedersen başarabilirsin!

51-70 WPM: Heyecandan çok mu hata yaptın? Tekrar dene! Bu hızla Türkiye ortalmasına dahil olduğunu söyleyebilirim. Eğer özel bir ilgin yoksa bu hız 2017 yılı için yaşamana yardım edecektir.

71-90 WPM: İşte gerçek bir bilgisayar tutkunu. Oyuncu olman muhtemel, değilsen bile bilgisayar ile iyi vakit geçiriyorsun hızın Türkiye ortalamasının üstünde ama her zaman daha iyisini yapabilirsin. Kendini geliştir ve tekrar dene!

91-120 WPM: Yazılım ile ilgileniyor musun acaba? Bu hız çünkü gerçekten iyi seviyede. Arkadaşlarına korkmadan meydan okuyabilirsin, eğer ilk kez deniyorlarsa tebrikleri almaya hazır ol. 

121-140 WPM: Hızın dünya ortalamasının çok üstünde. Etrafında seni geçebilecek çok kişi yoktur muhtemelen rahatlıkla hava atabilirsin.

+140 WPM: İşte gerçek efsaneler. 140 ve üzerini tek seferde değerlendiriyorum çünkü 140’ı başaran devamını da halledebilir. Siteye giriş yaparak oyna ve sıralamadaki yerini gör. Birinci olarak kendini tatmin edebilirsin.

Skorunuzu yorumda belirtmeyi unutmayın (Burdan herkese meydan okuyorum :P) 🙂

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

17 YORUMLAR

  1. abi site düzgündü sonradan düzgün yazdıklarıma da yanlış demeye başladı mesela film i doğru yazınca da yanlış diyo bide puanda ilk başta WPI yazarken SBK ya dönüştü

  2. Abi ilk başta düzgünken şimdi doru yazdığım kelimelere de yanlış demeye başladı mesela film bide ilk başta puanlamada WPM yazarken şimdi SBK yazıyo

  3. Abi bilgisayarda ilk başta normalken şimdi bazı kelimeleri doğru yazsamda yanlış demeye başladı mesela film gibi bir de puanlamada ilk başta WPM yazarken şimdi SBK yazıyo

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler