Perşembe, Mart 28, 2024

Koronavirüs ile ilgili Doğru Bilgileri WhatsApp’taki WHO Botundan Öğreneceksiniz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Koronavirüsünün ülkemize de yayıldığı şu günlerde, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) virüs konusunda gerekli tıbbi çalışmaları yapmanın yanı sıra virüs hakkındaki doğru bilgileri de yaymanın peşinden koşturuyor.

Şimdi ise WhatsApp, koronavirüs salgını ile ilgili soruları cevaplayabilecek bir sohbet botu oluşturmak için Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile ortak bir çalışmaya girdi. Botu kullanmak için buradaki linke tıklayarak Bot’a “Merhaba” yazmanız gerekiyor. Sohbet botunun amacı, platformda yanlış bilgilerin yayılmasını engellemektir.

World Health Organization (WHO) botu deneyimlerime göre sadece dünya dili olan İngilizce ile çalışıyor, yakın zamanda bölgelere göre dil desteği gelir mi bilmiyorum?

Dijital teknoloji, hayati sağlık bilgilerinin viral hale gelmesi ve salgından daha hızlı yayılması için eşi görülmemiş bir fırsat sağlayarak hayat kurtarmamıza ve savunmasız kişileri korumamıza yardımcı oluyor. Önemli sağlık bilgileri olan milyarlarca insana ulaşmamızı destekleyen Facebook ve WhatsApp gibi ortaklarımızla gurur duyuyoruz.

– Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ Genel Müdürü
90439884 526745958028500 8715722471724023808 n 900x900 1

WhatsApp gerçek bilgi için 1 milyon dolar bağış yaptı

Dün, şirket ayrıca #CoronaVirusFacts İttifakı için gerçek kontrolünü desteklemek ve WhatsApp veya SMS gibi çeşitli mesajlaşma hizmetlerinde dolaşan söylentiler hakkında rapor vermek için Uluslararası Gerçek Kontrol Ağı’na 1 milyon dolarlık bir hibe duyurdu.

Sohbet botunun, koronavirüs salgını ile ilgili cevaplar almanıza ve sahte haberleri belirlemenize yardımcı olacağını unutmayın. Sohbet botu gerçek bir tıbbi personelin yerini almaz ve kendinizi iyi hissetmiyorsanız veya bilinen koronavirüs semptomları varsa bir doktora başvurmalısınız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler