Cuma, Nisan 26, 2024

WhatsApp karanlık modu, iOS ve Android için artık kullanılabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp nihayet bugün itibariyle iOS ve Android‘de karanlık moda desteğini getiriyor. Her iki mobil işletim sisteminde de aylarca süren beta testinden sonra, WhatsApp karanlık modu bugün itibariyle tüm kullanıcılar için kullanılabilir olacak. iOS 13 veya Android 10‘da sistem düzeyinde zaten karanlık modu etkinleştirdiyseniz, WhatsApp otomatik olarak değişecektir. Android 9 kullanıcıları, WhatsApp ayarları menüsünde yeni karanlık temayı manuel olarak etkinleştirmek gerekiyor.

whatsapp dark themeFacebook, telefon ekranlarının parlaklığını düşürdüğünden emin olmak için WhatsApp karanlık modunu getirdi. WhatsApp sözcüsü, “Test sırasında saf siyah ve beyazın birleştirilmesinin göz yorgunluğuna yol açabilecek yüksek kontrast oluşturduğunu gördük. Bunun yerine, ekranın parlaklığını düşüren, parlamayı azaltan ve kontrast ve okunabilirliği artıran özel bir koyu gri arka plan ve kirli beyaz bir renk fark edeceksiniz” dedi.

WhatsApp karanlık teması iOS cihazlarda çoğunlukla saf siyah ve Android‘de daha koyu gri olacak. Uzun zamandır beklenen bir özellik, WhatsApp‘ın bir açılış videosunda birçok kişinin telefonlarına gözlerini kısarak tanıdığı bir özellik. Yeni karanlık mod seçeneğini edinmek için en son WhatsApp güncellemesini Apple’ın App Store veya Google Play Store‘dan indirebilirsiniz.

 

123456

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler