Cuma, Nisan 26, 2024

WhatsApp Yedeklerinizi Şifreleyebileceksiniz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp, şüphesiz dünyanın en popüler internet mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi ve şimdi iki milyardan fazla kişiye ev sahipliği yapıyor. Şirket, uygulamanın kullanıcı deneyimini geliştirmek için çok fazla çalışıyor.

Bugün, WABetaInfo tarafından sızdırılan bilgi de, WhatsApp’ın kullanıcıların Google Drive yedeklemelerini yakında şifrelemesine izin vereceğini doğrulandı.

Şirket zaten Android kullanıcılarının sohbetlerini yedeklemek için Google Drive’ı kullanmasına olanak sağlıyor ancak şu anda alınan yedeklerde şifreleme söz konusu değil. Mevcut sistem halen güvenli olsa dahi, paranoyak biriyseniz ve her şeyden şüphe ediyorsanız yeni gelecek özellik ekstra bir güvenlik sağlayacaktır.

Özelliğin WhatsApp kullanıcılarına sunulması bekleniliyor fakat yayımlama tarihi konusunda herhangi bir bilgi yok. Ayrıca, bu özellik şu anda Android kullanıcılarına özel görünüyor ve şirketin iOS kullanıcılarına aynı seçenekleri verip vermeyeceğinden emin değiliz. Bu arada, Ayarlar> Hesap’a gidebilir ve daha fazla güvenlik için İki Adımlı doğrulamayı etkinleştirebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler