Cuma, Nisan 19, 2024

Lenovo Thinkpad X1 Carbon (2016) Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Lenovo‘nun üretmiş olduğu yeni nesil Utrabook modeli olan Thinkpad X1 Carbon dünyanın en hafif Ultrabook‘u olarak tanıtıldı. Cihaz 17.72 mm inceliğe sahip olduğu gibi, ThinkPad serisi arasındaki en ince model.

Lenovo Thinkpad X1 Carbon Neler Sunuyor ?

Lenovo bu cihaz ile PCIe ve SSD seçenekleri ekleyerek kullanıcıları özgür bırakmış. Tek şarj ile 11 saat pil ömrü sunduğu gibi, batarya azaldığında RapidCharge teknolojisini devreye sokuyorsunuz. Bu teknoloji sayesinde 1 saatten çok daha kısa bir sürede bataryanın %80’ini dolduruyor. Dışarıda kullanımlar için bu teknolojinin çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.

Cihazda 10 parmak dokunuşa kadar dokunmatik ekran desteği bulunduğu gibi, gezinmelerde ve oyunlarda tuş çakışmaların önüne geçilebiliyor. Zira bir dizüstü bilgisayarda bulunması gereken önemli bir özellik olduğunu düşünüyorum.

Ekran tarafında ise bizleri WQHD tipinde 2560 x 1440 çözünürlükte geniş bir alan karşılıyor. Renkler ve parlaklıkların yeterli seviyede olduğu aşikâr. Aynı zamanda 180 derece geniş açılı dokunmatik ekran seçeneği de mevcut. Lenovo Thinkpad X1 Carbon modeli karbon sıfatını ise uydu sınıfı karbon fiberden mamul edilmiş malzemelerden alıyor. Bu malzeme yapısı sayesinde toz, ısı, soğuk, su, nem ve güneş gibi pek çok olaya karşı dayanıklı oluyor. Lenovo bu cihazı askeri koşullarda 12 farklı testten geçirmiş.

Dip Not: Bu bilgisayar iş yerleri için üretildiği gibi, oyuncular için bu bilgisayarı tavsiye etmiyoruz. O yüzden iş amaçlı kullanılması ve dışına çıkılmaması performans açısından tatminkar olacaktır.

lenovo-laptop-thinkpad-x1-carbon-2016-004
Parmak İzi de Unutulmamış

Lenovo X1 Carbon 2016 versiyonu biyometrik özelliklerden faydalanarak oturum açmamızı sağlayan parmak izi teknolojisi kullanılmış. Intel’in güvenlik özellikleri ve vPro seçeneği ile kritik bilgileri gizlemek için önemli bir uygulama.

İncel tasarımlı Lenovo Thinkpad X1 Carbon şuanda piyasada 1150 Dolar‘dan başlayan fiyatlar ile satılıyor. Türkiye satış fiyatı henüz netleşmedi. Ancak rakamın pek iç açıcı olmadığını şimdiden söyleyebiliriz.

lenovo-laptop-thinkpad-x1-carbon-2016-005
Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler