Cuma, Nisan 26, 2024

LG, Kırışmayan Yepyeni Katlanabilir Ekran Teknolojisini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

LG Electronics her ne kadar akıllı telefon pazarından çekilmiş olsa dahi, diğer tüm bölümlerde hala gücü elinde tutuyor. LG Chem, ekran kapaklarını cam kadar sert, plastik kadar esnek hale getiren yeni bir katlanabilir ekran teknolojisi geliştirdiğini duyurdu. Günümüzde gelişmeye devam eden ve yaygınlaşan katlanabilir akıllı telefon pazarında gelişmeler yaratacak yeni ekran teknolojisi, katlanabilir akıllı telefon kullanımında yaşanan büyük ölçüdeki sorunları ortadan kaldıracak.

Panelin resmi adı “Gerçek Katlanır Pencere (Real Folding Window). Şeffaf PET film (bir termoplastik polimer reçine) üzerine özel olarak geliştirilmiş kaplama malzemeleri uygulanır. Tabakanın her iki tarafında sadece birkaç mikrometrelik yeni malzeme ile teşhir üreticileri, daha iyi dayanıklılık sağlayacak, plastik benzeri, ısıya dayanıklı ince bir panel oluşturabilecekler.

200 bin katlamaya kadar kırışıksız bir ekran deneyimi!

Sadece bu da değil, LG Chem herhangi bir panelin 200.000 katlamaya kadar dayanabileceğini ve kırışıksız bir ekran deneyimine izin vereceğini iddia ediyor. Bunun da ötesinde, yeni malzeme ekranların hem içe hem de dışa doğru katlanabilmesini sağlayacak.

Başkan Yardımcısı ve Gelişmiş Malzemeler Bölüm Lideri Chang Do Ki’ye göre Gerçek Katlanır Pencere (GKP/RFW), müşterilerin günümüzün katlanabilir ekrana sahip ürünlerinde bulduğu sorunları (kırışıklıklar ve dayanıklılık) çözmeye yönelik bir adım olacak. Yeni teknoloji önce cep telefonlarında görünecek ve daha sonra dizüstü bilgisayarlar ve tabletler ile kullanılmaya devam edecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler