reklam
Ana SayfaHaberlerLightroom’un Son Güncellemesi Yanlışlıkla İnsanların Fotoğraflarını Sildi

Lightroom’un Son Güncellemesi Yanlışlıkla İnsanların Fotoğraflarını Sildi

Kullanıcıların kaydettiği Resimler ve ön ayarlar tamamen gitti

Fotoğrafçılar son iki gündür Twitter, Reddit ve Photoshop geri bildirim forumlarında panik içinde paylaşımda bulundular. Adobe’nin Lightroom’un iOS uygulaması için en son güncellemesini indirdiler ve aniden fotoğrafları ve ön ayarları kayboldu. Adobe şimdi sorunu doğruladı ve verilerin tamamen ortadan kalktığı da söylendi.

“İki yıldır yaptığım tüm çalışmalarım silindi”

Verilerini kaybettiğini söyleyen bir Reddit kullanıcısı, “Müşteri hizmetleriyle son 2 gün içinde 4 saatten fazla konuştum ve sadece bir dakika önce bana sorunun çözülmediğini ve bu kayıp fotoğrafların kurtarılamayacağını söylediler” dedi. Mağdur, iki yıldan fazla değerde fotoğraf düzenlemelerinin tamamen silindiğini dile getirdi.

Xbox Live Gold, ekim ayı oyunları belirlendi!

Sadece 800 fotoğrafı değil, yüzlerce dolarlık ücretli ön ayarı da kaybettiklerini söyleyen başka bir müşteri “Bu kelimenin tam anlamıyla en kötüsü” diye tweet attı.

“Silinen fotoğraflar geri getirilemeyecek”

Adobe temsilcisi Rikk Flohr dün bir forum gönderisinde yaşanan sorun nedeniyle özür diledi. Flohr, sorunun kapsamına değinmedi, ancak sorunun yalnızca Lightroom bulutuyla senkronize edilmeyen varlıkları etkilediğini belirtti. Per Flohr, şirket bu sorunun ek müşterileri etkilemesini önlemek için başka bir güncelleme yayınladı.

Ancak Flohr’a göre fotoğraflar kurtarılamıyor. Güncelleme, halihazırda etkilenmiş olanlara yardımcı olmayacak.

Flohr, “Bu sorundan etkilenen tüm müşterilerimizden içtenlikle özür dileriz” diye yazdı.

Yazar Hakkında

Cenk Kahramaner

Cenk Kahramaner

Teknoloji ve Uzay meraklısı bir UI/UX Designer. Evlenmediğimiz sürece bu kadar bilgi yeter :)

Yorum Yaz

Yorumunuzu Buraya Yazabilirsiniz