Cuma, Nisan 26, 2024

Logitech G Pro Wireless Mouse İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, Logitech G Pro Wireless mouse incelemesi gerçekleştiriyoruz.

PC donanımı denildiğinde akla ilk gelen markalardan olan Logitech, son dönemde yeni ürünleri ile dikkatleri üzerine çekmeye başladı desek yalan olmaz. Firmanın oyuncu ekipmanları tarafında arttırdığı yatırımlar, bugün ofisimize G Pro Wireless ürünü ile gelmiş durumda. Siz değerli takipçilerimizden birine hediye ettiğimiz bu mouse bizlere neler sunuyor, detaylıca cevaplıyoruz.

Tasarım

Logitech G Pro Wireless, son derece şık bir kutu ile geliyor. Daha çok akıllı telefon kutularında gördüğümüz kapaklı tasarıma sahip bu kutunun içinden farenin kendisi, dört adet yan tuş ve kapak, USB kablosuz alıcı ve şarj için gerekli micro-USB kablo, bir adet sticker ve kullanım belgeleri çıkıyor.

logitech g pro wireless mouse 019

logitech g pro wireless mouse 007

Tasarım tarafında cihaz gerçekten sade ancak şık bir çizgiye sahip. Her iki el için uygun tasarım formuna sahip olan fare, ağırlık tarafında 80 gram ile çok hafif bir kullanım deneyimi sunuyor. Her iki kenarda da ikişer adet tuş bölmesi bulunmakta. Kutu içerisinden gelen tuşları konumlandırabildiğimiz bu düğmeler, mıknatıs ile birbirlerine tutunuyor. Dilerseniz bu tuşları kullanabiliyorsunuz.

logitech g pro wireless mouse 014

logitech g pro wireless mouse 009

Tamamen siyah tasarlanmış olan fare, oyuncu donanımlarının klişesi haline gelmiş olan aydınlatma tarafında tek alanda çözüm sunuyor. Logitech’in G logosunda gördüğümüz RGB aydınlatma sistemi farenin başka herhangi bir yerinde bulunmuyor. Esasen RGB aydınlatmaları  görmeyi seviyoruz. Ancak farelerde kullanılan aydınlatmaların kenar gibi daha görülebilir alanlarda olması taraftarıyız.

logitech g pro wireless mouse 010

Logitech G Pro Wireless’in altını çevirdiğimizde orta kısımda sensör, sol kenarda DPI tuşu, diğer yanda açma kapama anahtarı ve alt kısımda da kablosuz alıcıyı gizleyebileceğimiz bir bölme bulunuyor. Bu düzen elbette alıştığımız klasik fare düzenleriyle birebir. Ancak DPI tuşunun alt kısımda kalması, kullanım tarafında çok işlevsel kalmıyor.

logitech g pro wireless mouse 012

Teknik Detaylar

Logitech G Pro Wireless, adından da anlaşılacağı üzere üst segmette yer alan kablosuz bir oyuncu faresi. Dikkat çekici bir tasarımı olmasa da bu cihaz, içerisinde barındırdığı teknolojiler ile öne çıkıyor. Öncelikle farenin içerisinde Hero 25K model algılayıcı sensör bulunuyor. Bu sensör en yakın rakibi PWM3366 sensöre göre daha hızlı tepkime, daha yüksek hassasiyet ve daha düşük güç tüketimi sunuyor.

logitech g pro wireless mouse 011

Hero 25K sensör ile birlikte bu fare, 100 ile 25600 DPI çözünürlük tarayabiliyor. Bu da elbette daha hassas ve doğrusal yer izlemeyi mümkün kılıyor. Özellikle farklı zeminlerde yaptığımız tarama testinde cihaz, son derece başarılı sonuçlar verdi. Cam yüzeyde bile atlama, kaçırma görmedik. Ayrıca sensör, sıfır yumuşatma, hızlanma ve filtreleme özellikleri ile de anında tepkime oluşturuyor. Elbette sensör, 1 MS gecikme oranına da sahip. Peki kablosuz bir farede en önemli detay olan pil ömrü nedir?

logitech g pro wireless mouse 002

Logitech, Hero 25K sensörünün mevcut sensörler arasında 10 kata kadar daha az güç tükettiğini belirtiyor. Dolayısı ile fareyi tam şarjdan sonra tüm özellikleri ile birlikte kulanmak isterseniz 48 saat pil ömrü alıyorsunuz. Eğer bu süreyi uzatmak isterseniz de RGB aydınlatmayı kapatmanız yeterli oluyor. Bu şekilde cihaz 60 saate varan pil ömrünü sizlere verebiliyor. Ayrıca fare, kablolu kullanıma da olanak tanıyor. Yani pil bittiğinde şarj için beklemenize de gerek yok.

logitech g pro wireless mouse 006

Logitech G Pro Wireless, G Suite isimli yazılım ile çalışıyor. Yazılım arayüzü son derece basit. Bu araç ile mouse DPI ayarı, aydınlatma efekti, pil durumu ve makro atamalar gibi birçok özelleştirmeyi yapabiliyorsunuz. Ayrıca cihaz dahili ARM 32 Bit işlemci ve bellek ile yazılımsız da çalışabiliyor. Kaydedilen beş farklı profili hafızasında tutan fare, herhangi bir sistem değişikliğinde yazılım olmasa bile mevcut ayarlarını koruyabiliyor.

Hocanın Yorumu

Logitech G Pro Wireless, hafif şık tasarımı ve üstün sensör yetenekleri ile bizce olmuş bir fare. Her ne kadar tasarım tarafında klasik kalsa da bu ürün, onu kullanan kullanıcıya zevk verecek bir performans sunuyor. Farklı zeminlerde bile düşmeyen performans, yüksek hassasiyet ve uzun süren pil ömrü, bu cihazı tercih edilebilir kılıyor.

editor tavsiyesi ustun performans odul 2021

Ülkemiz piyasasında 1100 TL fiyat etiketi ile satılan bu cihaz, üst segmentte yer verilmesi gereken alternatiflerden biri.

Ürün hakkındaki inceleme yazımızı burada bitirirken, video inceleme bağlantısına yazı başından ulaşabileceğinizi hatırlatır, sağlıklı günler dileriz. Yeni bir inceleme görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler