Cuma, Nisan 26, 2024

Mac mini 2018 iFixit Tarafından Parçalara Ayrıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Genellikle akıllı telefonları tamamen söküp, bu telefonlara on üzerinden tamir puanı veren iFixit şimdi de yeni nesil Mac mini 2018 Mac’i parçalarına ayırdı. 

Mac mini 2018 Mac’in içerisinde kasayı sabitlemek için hiç güçlü yapıştırıcı kullanılmamış. Böylece Mac mini 2018 Mac’in kasası kolaylıkla açılabiliyor. Tabi normal bilgisayar kasaları kadar kolay açılmıyor. Mac mini 2018 Mac’i açmak için gerekli araç ve gereçlere sahip olmanız gerekiyor. Bu araçlarla basit bir şekilde açabiliyorsunuz. 

Mac mini 2018 iFixit Tarafından Parçalara Ayrıldı 2 PCH

Mac mini 2018 Mac’te Hangi Yükseltmeler Yapılabilir?

Mac mini 2018 Mac’i açtıktan sonra içerisinde bulunan SODIMM DDR4 belleği basit bir şekilde çıkarabiliyorsunuz. Bu şekilde bellek yetersiz geldiği zaman daha yüksek değere sahip bellek alıp yükseltme yapabiliyorsunuz. Mac mini 2018’in içerisinde bulunan flaş sürücü anakarta lehimli olduğu için maalesef depolama alanını yükseltemiyorsunuz. Depolama alanı yetersiz geldiği zaman harici depolama çözümlerine başvurmanız gerekiyor. Aynı şekilde işlemcide anakarta lehimli olduğu için işlemciyi de yükseltemiyorsunuz. İşlemci yetersiz geldiği zaman küçük bir Mac’e ihtiyacınız varsa daha yüksek işlemciye sahip Mac mini 2018 almanız gerekiyor. 

Mac mini 2018 iFixit Tarafından Parçalara Ayrıldı 3 PCH

Mac mini 2018 alırken işlemcinin güçlü olmasına ve depolama alanının fazla olmasına dikkat edin. Çünkü aldıktan sonra işlemciyi ve depolama alanını yükseltmek pek mümkün değil. Belleği daha sonra yükseltme imkanı olduğu için en düşük bellek seçeceğini seçip kalan parayla işlemciye ve depolama alanına yatırım yapabilirsiniz. 

Mac mini 2018 Tamir Edilebilirlik Puanı Ne Kadar?

iFixit, Mac mini 2018 Mac’e tamir edilebilirlik puanı olarak on üzerinden altı verdi. Aslında bu küçük bir cihaza göre gayet iyi bir puan. 

Peki siz Mac mini 2018 Mac’in tamir edilebilirliğini yeterli buldunuz mu? Yorumlarda belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler