Perşembe, Nisan 25, 2024

Retina Ekranlı MacBook Air 2018’in Özellikleri!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın New York lansmanında en son 2015 yılında güncellediği MacBook Air’ın donanımını ve tasarımını güncelledi. Artık Retina ekrana sahip yeni MacBook Air, hem ince hem de güçlü ve güncel donanıma sahip. 

Retina Ekranlı MacBook Air 2018in Özellikleri 2 PCH

Retina Ekranlı MacBook Air’in Özellikleri

Yeni MacBook Air’in tasarımı yenilenerek MacBook Pro ve 12 inç MacBook modelinin birleşimi haline gelmiş. MacBook Pro’nun gücü ve 12 inç MacBook’un ince tasarımının birleşmiş hali olan MacBook Air’ın çerçeveleri daha da azaltılarak kasa boyutu daha da küçük hale getirildi. 13.3 inç boyutunda 2560×1600 çözünürlüğüne sahip ekran 4 milyon piksele sahip. 

Retina Ekranlı MacBook Air 2018in Özellikleri 3 PCH

İzleme dörtgeni bir önceki modele göre daha %20 daha büyük. MacBook Pro’da bulunan Force Touch teknolojisine sahip izleme dörtgeni Retina ekranlı MacBook Air’de de bulunuyor. Güvenlik olarak MacBook Pro ve iMac Pro’da bulunan Apple T2 çipi Retina ekranlı MacBook Air’e de eklendi. Güç butonunda ise parmak izi okuyucusu bulunuyor. Böylelikle MacBook Air’in kilidi parmak izi ile açılabilecek. 

Retina ekranlı MacBook Air’de 12 inç MacBook’da da gördüğümüz kelebek tipi klavye bulunuyor. Böylece retina ekranlı MacBook Air eski tip klavyeye sahip MacBook Air’dan daha ince hale getirilmiş durumda. 

Retina Ekranlı MacBook Air’in Teknik Özellikleri

8. nesil Intel Core i5 işlemci ile gelen Retina ekranlı MacBook Air’de 8/16 GB LPDDR3 2133 mHz bellek seçenekleri bulunuyor. Flaş depolama olarak 128/256/512 GB ve 1.5 TB seçeneklerine sahip. 

Retina Ekranlı MacBook Air 2018in Özellikleri 4 PCH

Yeni Retina ekranlı MacBook Air’da bulunan 8. nesil Intel Core i5 işlemci çift çekirdek ve 1.6 GHz hızında çalışabiliyor. Turbo Boost ile 3.6 GHz frekans hızına ulaşabilen işlemci önceki MacBook Air’da bulunan 5. nesil Intel Core i5’e göre daha az güç tüketiyor. 

Yeni MacBook Air tek şarjda 12 saate kadar kullanılabiliyor. Az güç tüketen 12 inç MacBook ise 10 saate varan pil ömrü sunuyor. 

Yeni Retina ekranlı MacBook Air ₺9199 başlayan fiyatlarla Apple Store’da satışa sunuldu. 

Sizce yeni Retina ekranlı MacBook Air’ın fiyatı uygun mu? Yorumlarda belirtiniz. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler