Cuma, Nisan 26, 2024

macOS Monterey 12.3.1 Yayınlandı: Önemli Değişiklikler!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cupertino merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple, macOS Monterey 12.3.1 güncellemesini yayınladı. Sistem Tercihleri menüsü altından Yazılım Güncellemesi sekmesine giderek uyumlu Mac cihazınızı güncelleyebilirsiniz, bu güncellemeyi almanızda fayda var çünkü önemli iki problemi gideriyor.

Apple’ın macOS Monterey 12.3.1 sürüm notlarına göre yeni güncelleme, oyun denetleyicileri gibi Bluetooth denetleyicilerinin bazı Beats kulaklıklardan ses çaldıktan sonra Mac ile bağlantısını kesmesine sebep olabilecek bir düzeltme sunuyor. Ayrıca 2018 model Mac mini’ye ikincil ekran bağlandığında USB-C veya Thunderbolt harici ekranların açılmamasına neden olabilecek bir hatayı da düzeltiyor.

Bu güncelleme aşağıdaki sorunları giderir:

  • USB-C veya Thunderbolt harici ekranı, Mac mini’ye (2018) ikinci ekran olarak bağlandığında açılmıyor
  • Oyun kumandaları gibi Bluetooth cihazları, bazı Beats kulaklıklardan ses çalındıktan sonra Mac’inizle bağlantısı kesilebilir

Önemli güvenlik açıkları da kapatıldı!

macOS Monterey 12.3.1 sürümü, bir uygulamanın çekirdek ayrıcalıklarıyla rastgele kod yürütmesine izin verebilecek bir AppleAVD sorunu ve bir uygulamanın çekirdek belleği okumasına izin verebilecek Intel Grafik Sürücüsü sorunu da dahil olmak üzere iki güvenlik açığını da kapatıyor.

Apple, bu açıklardan aktif olarak yararlanılmış olabileceğini söylüyor, bu nedenle tüm kullanıcıların mümkün olan en kısa sürede güncelleme yapması iyi bir fikir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler