Cuma, Mart 29, 2024

Mark Zuckerberg Ücretli Facebook Sorusunu Yanıtladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu gün itibari ile son dönemin en çok konuşulan Cambridge analytica skandalından sonra ABD’de kurulan halka açık canlı yayınlanan duruşmada Mark Zuckerberg’e  2010 yılında ABD senatörü Orrin Hatch’e Facebook’un sürekli ücretsiz olacağını söyledin. Bu durum halen geçerlimi? sorusunu yöneltildi.

Screenshot 14

Ardından cevap veren Mark Zuckerberg “Her zaman Facebook’un ücretsiz bir versiyonu olacak. Dünyadaki herkesi birbirine bağlamaya ve dünyayı birbirine yaklaştırmaya yardım etmek bizim görevimizdir ”dedi Zuckerberg. “Bunu yapabilmek için, herkesin karşılayabileceği bir hizmet sunmamız gerektiğine inanıyoruz.” dedi. 

Öte yandan NBC’nin Today ‘ e geçtiğimiz günlerde röportaj veren üst düzey Facebook yöneticisi Sheryl Sandberg Facebook kullanıcıları için olmasa bile sosyal medya sitelerinde tüm gizliliği sağlamak için kullanıcıların ücret ödemesi gerekebilir  tarzında bir açıklama yaptı. Ancak bu röportaj içerisinde Facebook’da böyle bir çalışmanın olduğuna dair her hangi bir açıklama yapmadı.

tdy guth sandberg 180406 3 2

Şahsi fikrim ilerleyen dönemde gizlilik skandalı yüzünden Facebook’un başı daha da fazla ağrımaya devam ederse gizlilik politikası ile ilgili veya bu tarz araştırma data şirketlerine yönelik bir önlem mekanizması kurulabileceği yönünde. Son dönemde diğer sosyal medya sitelerinin pastadan pay alması nedeni ile Facebook’un gizlilik açısından her hangi bir ücret talep edeceğini düşünmüyorum.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler