Perşembe, Nisan 25, 2024

Mark Zuckerberg Yarın Bir “İfade Özgürlüğü Manifestosu” Sunacak.

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, yarın Facebook üzerinden açacağı bir Canlı Yayın ile konuşma özgürlüğü konusunda “filtrelenmemiş bir oturum” sunacak. Zuckerberg bu canlı yayın planlaması hakkında şu sözleri dile getirdi:

“Yarın verdiğim ses ve özgür ifade hakkındaki görüşlerim hakkında bir konuşma yazıyorum. Bu görüşlerim hakkında yazdığım en kapsamlı bakış açısı, sesin neden önemli olduğuna inandığım, insanlara ses vermenin ve insanları bir araya getirmenin nasıl el ele gittiği, daha fazla ses ve internetin getirdiği zorlukları ve büyük tehditleri nasıl ele alabileceğim. dünya çapında ifade özgürlüğüne.”

Yayın ne zaman başlayacak?

Konuşma yarın 13.00’de (büyük ihtimal ile Amerika saati) yapılacak ve Zuckerberg’in bunu konuşma konuları hakkında yıllarca düşünmeye dayalı olarak “Bu sorular hakkında nasıl düşündüğüme dair filtresiz bir ele alma olarak nitelendirdi. Ayrıca, görünüşe göre konuşma oldukça uzun olacak.

Screenshot 2019 10 17 Mark Zuckerberg is delivering a free speech manifesto tomorrow

Zuckerberg, Facebook hakkında birçok uzun süredir felsefi müzakereler gerçekleştirdi, ancak genel olarak onları canlı konuşmalar olarak yayınlamayan blog yazıları olarak yayınladı. Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde, senatör ve başkan adayı Elizabeth Warren ile Facebook’un politikacıları gerçeği denetlemekten muaf etme kararı üzerine savundu. Bu haftanın başlarında, Facebook’u Trump yönetiminden koruma girişimi olarak görülen muhafazakar gazeteciler ve yorumcularla rekorda olmayan akşam yemekleri tutma tercihini de savundu.

Bunlara ek olarak “dünya çapında ifadeye yönelik büyük tehditler” konusunda atıfta bulunmak, Çin hükümetinin Hong Kong’daki protestolar üzerindeki baskısını da içerebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler