Çarşamba, Nisan 24, 2024

Mars’ta Koloni Kurmak İçin Çalışmalar Yürüten Firma İflas Etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hollandalı girişimci Bas Lansdrop tarafından 2012 yılında başlatılan ve Mars’ta insan kolonisi kurmak için çalışmalar yürüten Mars One Ventures firmasının iflas ettiği öğrenildi. Firma hatta projeye katkı sağlamak amacıyla Mars’ta televizyon programı gerçekleştireceklerini açıklamıştı.

200.000 Kişinin Başvuru Yaptığı İddia Edilmişti

2012 yılında ortaya çıkan proje duyulmasıyla beraber oldukça merak konusu olmuştu. 2013 yılından itibaren başvuruları almaya başlayan Mars One Ventures şirketi yaptığı açıklamada 200.000 kişinin bu kolonileşme süreci için başvuru yaptığını dile getirmişti. 

Bugün ortaya çıkan haberlerle beraber 15 Ocak 2019 tarihinde İsveç’in Basel şehrinde bulunan yerel bir mahkeme şirketin iflas ettiğini duyurdu. Eğer firma dediklerini gerçekleştirseydi 2023 yılından başlayarak her iki yılda bir dörder kişilik ekipler olmak üzere insan kolonisi götürmeyi hedefliyordu.

mars one files bankruptcy dezeen 2364 col 5

Şu anki teknoloji ile bunun mümkün olabileceğini dile getiren şirket bu kolonileşmenin 6 milyar dolara mal olacağını iddia etmişti. NASA tarafından yapılan bir açıklamada ise Mars’a yapılacak olan yolculukta astronotların radyasyonlara fazla dayanamayacağı dile getirilmişti. Bu iflas haberi ile beraber Mars’ta kurulacak olan bir kolonileşme için beklememiz gerektiği anlaşılmış oldu.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler