Cumartesi, Nisan 20, 2024

MEB, Uzaktan Eğitim İle Bilişim Teknolojileri Sertifikaları Vereceğini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzaktan eğitim süreci ile öğrencilerin eğitim-öğretim hayatına devam ettiği bugünlerde Mili Eğitim Bakanlığı çalışmalarını hızlandırdı. Lise kademesindeki öğrencilerin yapay zeka, dijital güvenlik ve bilişim teknolojileri gibi alanlarda eğitim almaları için tasarlanan proje tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un bugün yaptığı açıklamalarda, öğrencilere uzaktan eğitim ile “Bilişim Teknolojileri” eğitimi verileceği ve bu eğitim sonrası “uluslararası” alanda geçerli sertifikalar verileceğini açıkladı. Proje kapsamında, dört sertifika programı bulunuyor.

Projeye dahil sertifika programları neler?

1-Python programlama dili eğitimi: ÖğrencilereCisco tarafından eğitim almış öğretmenler ile big data, yapay zeka, robotik, gömülü sistemler, gibi alanlarda eğitim verilecek.

Python Programlamaya Giriş dersler

2-Google Dijital Atölye: Google tarafından hazırlanan eğitim platformunda öğrencilere pazarlama ve girişimcilik gibi alanlarda uluslararası sertifikalı eğitimler verilecek. Bunun yanında dijital güvenlik, kodlama ve makine öğrenimi gibi konular da bu sertifika programı içerisinde bulunuyor.

Google Dijital Atolye

3-Swift Playgrounds ile kod yazma eğitimi: Apple tarafından geliştirilmiş olan Swift Playgrounds ile 8 yaş üstü öğrencilere kod yazma, algoritma üretebilme ve farklı problemleri çözebilme yetenekleri kazandırılması hedefleniyor.

swift playground 030617 scaled

4-Herkes Yenilikçi İşler Yapabilir Eğitim Programı: Apple tarafından desteklenen projede fotoğraf, çizim, video ve müzik gibi alanlarda öğrencilerin kendilerini ifade etmesi planlanıyor. “Herkes Yenilikçi İşler Yapabilir” eğitim programı kapsamında edebiyat ve okuryazarlık , sosyal bilimler ve tarih, bilim, matematik ve kodlamadan oluşan maddeler bulunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

41 YORUMLAR

    • Merhaba,
      Buna yönelik söylentiler çok fakat resmi bir açıklama şuan bulunmamakta. Gelişmeleri en hızlı şekilde aktaracağız, takipte kalın.

    • Kod yazmayı öğrenmek daha mantıklı olacaktır çünkü hayatınızda bulunan her alet (fırın,buzdolabı,bulaşık makinesi vb.), küçük bir bilgisayar haline dönüşmeye başladı. Daha detaylı bilgi için Iot sistemleri inceleyebilirsiniz.

      • Merhaba meb açacağı kurs için başvurular ne zaman başlayacak. Birde btk akademinin kursları e devlet istiyor ancak 15 yaşını doldurmayanlar e devlet şifresi alamıyor. Nasıl giriş yapacağız

        • Merhaba Ali,

          MEB’in açacağı kurslar hakkında henüz başvuru tarihi verilmiş değil. BTK Akademi’ye giriş yapmak için de bir yakınınızın e-devlet şifresini kullanabilirsiniz.

    • Merhaba,

      Hayır başlamadı. Geç kalmış değilsiniz 🙂 Bakanlığın kendi sitesindeki duyurunun, başvuru ile alakalı verdiği bilgi şu şekilde, “Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin açılacak uluslararası sertifikalı programlarına, Bakanlık tarafından paylaşılacak linkler üzerinden online olarak başvuracağını aktardı.”

    • Merhaba,

      Kendinize ait bir e-devlet şifresi ile ya da aile içerisinden birisinin şifresini kullanarak, BTK Akademi eğitim faliyetlerinden yararlanın. Bu konuda çok fazla soru geliyor. Katılım sertifikalı bir çok eğitim var. Eğitimler arasında Python, CSS, PHP vb. bir çok eğitimden faydalanabilirsiniz.

  1. Merhaba,
    Başvuruları CİMER üzerinden sordum.
    Eğitimin 4 Mayıs tarihinde başladığını, kimlerin katılacağını MEB’in seçtiğini bildirdiler.
    Boşuna başvuru beklemeyin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler