Cuma, Nisan 26, 2024

MediaMarkt’da Sony PlayStation 5 Ön Satışa Açıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony’nin yakın bir zamanda PlayStation 5 oyun konsolunu kullanıcılara sunması beklenirken MediaMarkt’ın İsveç internet sitesinde ön siparişe açıldı. 2013 yılında çıkardığı PlayStation 4 oyun konsoluna hemen hemen her yıl yeni özellikler ekleyerek ve sadece isim değişikliği yaparak piyasaya sunan Sony’den beklenmedik bir hamle.

Oyun konsolu sevenlere hitap eden PlayStation serisi, 2013 yılından bu zamana kadar yeni konsol çıkarmadı. Bu süre zarfı içerisinde birçok iddia ortaya atıldı. Bunlardan en çok konuşulanı “PlayStation 5 Bulut Tabanlı mı oynanacak?” sorusu oldu. MediaMarkt’ın İsveç internet sitesinde PlayStation 5 ön satışa sunuldu. Fakat Sony tarafından herhangi bir çıkış tarihi verilmedi.

dv

Sony PlayStation 5 Fiyatı Ne Kadar?

MediaMarkt’ın İsveç sitesinde 9999 isveç kronu fiyat etiketine sahip. Bu da 1050 dolar civarında olduğunu söyleyebiliriz. Ülkemizde henüz ön siparişe açılmayan PlayStation 5’in fiyatı konusunda da net bir şey demek mümkün değil. Fakat vergileri falanda işin içinde katarsak 6.000 – 10.000 Türk Lirası arasında bir fiyat olacağını söyleyebiliriz.

Sony PlayStation 5’de donanımsal olarak SSD depolama ve AMD Zen 2 işlemci ile bekleniyor. Ekran kartı tarafında ise yine AMD Ekran kartı kullanılması bekleniyor. PS5 hakkında elimize geçen bilgiler henüz bu yönde. Daha fazla bilgi olduğunda sizlerle paylaşacağız.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

5 YORUMLAR

    • Merhaba,
      Havalimanından geçerken yanınızda kişi başı bir adet alabiliyorsunuz. Ancak X-Ray’den geçerken içine bakıp fatura veya vergi işlemine taabi tutma olasılıkları da var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler