Perşembe, Mart 28, 2024

MediaTek’in Yeni Yonga Seti Dimensity 8100 Sızdırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli sosyal medya platformlarından Weibo üzerinde paylaşım yapan Digital Chat Station (DCS), Tayvan merkezli çip üreticisi MediaTek’in yakın zamanda piyasaya sürülecek olan Dimensity 8100 yonga setinin temel özelliklerini internete sızdırdı. DCS’ye göre yonga seti muhtemelen önümüzdeki ay tanıtılması beklenilen bir Redmi akıllı telefonunda kullanılacak.

MediaTek Dimensity 8100 yonga setinin özelliklerine gelecek olursak; 2.85 GHz’de çalışan dört adet Cortex-A78 çekirdeğine, 2.0GHz’de çalışan dört adet Cortex-A55 çekirdeğine sahip olacağı söyleniyor.

Grafik birimi (GPU) tarafında bir takım tutarsızlıklar yaşanıyor çünkü kimi kaynaklar G610 MC6 GPU çekirdeğine sahip olacağını söylerken DCS ekibi, G510 MC6 GPU çekirdeğini kullanacağını söylüyor. Yonga seti TSMC tarafından üretilen 5nm sürücülere sahip olacak ve LDDR5 RAM ve UFS 3.1 Depolama Sürücüsü desteği ile gelecek.

mediatek dimensity 5g
MediaTek'in Yeni Yonga Seti Dimensity 8100 Sızdırıldı! 2

Sızıntı kaynağına göre MediaTek Dimensity 8100 yonga seti GFX Bench ES 3.0 Manhattan test sonuçlarının 170FPS civarında sonuç verdiğini ve bunun da grafik birimini geçen sene tanıtılan Snapdragon 888/888+ yonga setlerinde bulunan Adreno 660 ile aynı segmente olacağını söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler