Perşembe, Mart 28, 2024

Merakla Beklenen Playstation 5’in Fiyatından Kötü Haber

Paylaş

silkroad gaminggentr

Playstation 5‘in üretim maliyeti belli oldu ve bir çok yerde tartışma konusu oldu. Oyunseverler ise bu konuda çok tepkili çünkü hiç kimsenin beklemediği bir fiyatta çıkabilir.

Sony PlayStation 5, çıkış tarihi ekim ayında açıklandığından beri pek çok bilinmeyen barındırıyor. En büyük sorulardan biri ise fiyatı. Perşembe günü, PS5‘in üretim maliyeti 450$ olarak açıklandı. Maliyetteki faktörlerden biri, Samsung Galaxy S20 de dahil olmak üzere akıllı telefonlarda kullanılan DRAM ve NAND Flash Bellek tedariğinden kaynaklanıyor. Rapora göre, koronavirüs salgını PS5 üretimini henüz etkilemedi.

sony ces 2020 kapsaminda playstation 5 in logosunu acikladi 1578380469
Merakla Beklenen Playstation 5'in Fiyatından Kötü Haber 2

Önceki PlayStation’lar, üretilecek donanım maliyetinden daha küçük bir fiyat etiketine sahipti. Örneğin PS4, 399 dolara satıldı, ancak inşa edilmesi 450 dolara mal oldu. PS2 ve PS3, piyasaya sürüldüklerinde de daha az satıldı.

Sony’nin stratejisi, oyunlardan, aboneliklerden, aksesuarlardan ve PlayStation sistemine bağlı diğer gelirlerden kar elde etmesini sağlayan bir kullanıcı tabanı oluşturmak için konsolunu rekabetçi bir fiyata satmak. Yeni nesil konsollara gelince, Sony’nin fiyatlandırma stratejisi muhtemelen Microsoft’un Xbox Series X için belirlediği fiyata bağlı olacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler