Cuma, Mart 29, 2024

Yeni nesil SSD’ler dizüstü bilgisayar HDD’lerini tarihe gömdü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir araştırma firması, Batı Avrupa’da satılan hiçbir yeni dizüstü bilgisayarın birincil depolama birimi olarak bir HDD kullanmayacağını savunuyor. Mekanik sabit disk sürücüleri (HDD‘ler) için ölüm fermanı yazmak için henüz çok erken, ancak işler kesinlikle değişiyor. SSD‘ler kesinlikle daha hızlı ve son on yılda fiyatlar gitgide azaldı. Dizüstü bilgisayar alanında, HDD‘lerin en azından Batı Avrupa’da tarihe gömülmüş olması çok olası bir durum.

HDD’ler tarih olmaya başladı

nh q5vsa 001 acer nitro 5 an515 54 52s8 laptopBir pazar inceleme şirketi olan Context’e göre, Batı Avrupa’da dördüncü çeyrekte satılan yeni dizüstü bilgisayarların yüzde 93’ünün birincil depolama bileşeni olarak SSD‘ye sahip olduğu söylenmekte. Sadece iki yıl önce, dizüstü bilgisayarların sadece üçte birinde SSD‘ler kullanılıyordu.

SSD fiyatlandırması daha olumlu hale gelmeye devam ettikçe, yaygınlaşma söz konusu oldu. Bununla birlikte, HDD‘nin neredeyse terk edilmesine yol açan yavaşlık faktörü ise diğer faktörler arasında en etkili olan oldu.

Batı Avrupa’da kaç tane dizüstü bilgisayarın hala birincil depolama görevleri için bir SSD‘nin yanında ikincil bir depolama cihazı olarak HDD içerdiği tam olarak net değil. Her iki durumda da, SSD depolama, Batı Avrupa’da, gigabayt başına HDD ile elde edebileceğinden daha fazla ödeme yapmaya istekli dizüstü bilgisayar alıcılarına sahip.

2020’nin sonuna kadar Batı Avrupa’da satılan her yeni dizüstü bilgisayarın birincil depolama sürücüsü olarak bir SSD kullanacağı öngörülüyor. Hollanda muhtemelen sıralamada birinci gelecek. Çünkü neredeyse 2019’da satılan dizüstü ve masaüstü bilgisayarların sadece yüzde 2’si HDD‘ye sahip.

ssd ekleme

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler