Cuma, Mart 29, 2024

Mercedes-Benz, 2030 Yılına Kadar Tamamen Elektrikli Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araçlar üreteceğini, ancak bunun şartlar dahilinde olacağını söylüyor. Alman otomobil üreticisi, yalnızca “piyasa koşullarının izin verdiği yerlerde” elektrikli araçlar satacağını söyledi ve Mercedes’in elektrikli otomobiller için tüketici talebi olmayan ülkelerde 2030’dan sonra da gazla çalışan araçları satabileceğini vurguladı.

Şirket duyuruyu, elektrikli güç aktarma organlarına büyük bir pivot ilan eden bir dizi otomobil üreticisi etkinliğinin sonuncusu olan Perşembe sabahı bir EV strateji güncellemesi sırasında yaptı. Ancak diğer otomobil şirketleri benzer şekilde tamamen elektrikli otomobil üretimine geçme sözü vermiş olsa da, Mercedes sözünü dış etkenlere karşı koruyarak dikkat çekiyor.

mercedes benz eqc 050918 15
Mercedes-Benz, 2030 Yılına Kadar Tamamen Elektrikli Olacak 2

Diğer büyük otomobil üreticileri de benzer uyarılar paylaşıyor. Örneğin GM, 2040 yılına kadar karbon nötr olacağını, ancak bu tarihe kadar gazla çalışan araçların satışını sona erdirme taahhüdünde bulunmayacağını belirtti ve General Motors’un üst düzey yöneticileri, 2035 yılına kadar yeni hafif hizmet araçlarından çıkan egzoz gazı emisyonlarını ortadan kaldırma hedefini kesinlikten ziyade “bir heves” olarak tanımlıyor. Yine de Mercedes, 2030 yılına kadar serisinin elektrifikasyonu için 40 milyar € (47 milyar $) taahhüt edeceğini söylüyor.

2022’den itibaren Mercedes, her segmentte tamamen elektrikli bir model sunacağını ve 2025’ten itibaren satılan her modelin saf elektrikli bir modelle sunulacağını söylüyor. Mercedes ayrıca portföyünün tamamında kullanılmak üzere üç adet yeni EV mimarisini piyasaya sürecek: orta ve büyük binek otomobiller için MB.EA, performans modelleri için AMG.EA ve ticari araçlar için Van.EA.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler