Cumartesi, Nisan 27, 2024

Tesla Sahipleri, Tam Otonom Sürüş Konusunda Şirkete Öfkeli!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tesla’nın 199 dolarlık fiyat etiketine sahip Tam Kendi Kendine Sürüş abonelik hizmetinin gelişi, Tesla topluluğunda beklenmedik bir öfkeye yol açtı.

Bu özellik, teorik olarak, 2016 yılından beri herhangi bir Tesla otomobil sahibinin, potansiyel olarak nadiren bir süre için 10.000 dolar harcamak zorunda kalmadan, gerektiğinde (örneğin uzun bir yolculuk) kısa bir süre için makul bir ücret karşılığında Tam Kendi Kendine Sürüş özelliklerine sahip olabileceklerine ve aylık ödeme periyoduna sahip olduğu için tek seferlikte olsa deneyebilecekleri anlamına geliyordu.

Bununla birlikte, pratikte, 2 yaşından büyük herhangi bir Tesla araç, 1500 dolara mal olan “Donanım 3.0” veya “FSD Bilgisayarı” için bir donanım yükseltmesine ihtiyaç duyuyor.

Screenshot 2021 07 17 at 11.19.17 PM edited 640x853 1
Tesla Sahipleri, Tam Otonom Sürüş Konusunda Şirkete Öfkeli! 3

Öfkenin kaynağı, alıcıların Tesla’larını 2016 yılından itibaren satın aldıklarında, Tesla ve Elon Musk tarafından arabalarının Tam Kendi Kendine Sürüş için gerekli tüm donanımı içerdiğine dair güvence verilmemiş olması.

tesla fsd hardware 1189x1536 1
Tesla Sahipleri, Tam Otonom Sürüş Konusunda Şirkete Öfkeli! 4

Bu daha önceden Tesla sahipleri için bir sorun değildi, çünkü önceki tek Tam Kendi Kendine Sürüş seçeneği bir kereye mahsus olarak satın alınıyordu ve fiyatı 10.000 Amerikan Dolarıydı ve buna gerekirse ücretsiz olarak “Donanım 3.0” yükseltmesi de dahil oluyordu. Bu, bir yazılım yükseltmesi dışında, araçlarının FSD’ye hazır olduğu vaat edilen sahiplerine, gereksinimleri karşılamak için birkaç bin dolar daha harcama ihtiyacı bırakıyor.

Tesla sahipleri, Tesla’nın Tam Kendi Kendine Sürüş ile ilgilenenlere ücretsiz bir yükseltme sunmasını talep ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler