Cuma, Mart 29, 2024

Mercedes-Benz Emisyon Hilesinden Dolayı Polis Baskını Yedi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şuanda Almanya’daki 11 Mercedes-Benz merkezine eş zamanlı baskın düzenlendiği gibi, firmanın dizel motora sahip binek araçlarında emisyon hilesi yaptığı iddiası ile göz soruşturmalar başlatıldı. Aynı zamanda Mercedes-Benz Türk A.Ş’de konuyu doğrulayarak açıklama yaptı.

Emisyon Krizi Almanya’da Büyüyor

Geçtiğimiz sene Almanya’da Volkswagen‘in emisyon hilesinden dolayı büyük krizler çıkmış, işin içerisine ABD’de girerek şirket milyonlarca dolar para cezası ödemek zorunda kalmıştı. Hala konu sıcaklığını korumaya devam ederken, şimdi de Mercedes-Benz aynı emisyon hilesinden dolayı soruşturmaya girdi.

Olay ilk Alman haber sitelerinde patlak verdiği gibi, ‘emisyon hilesi‘ için Stuttgart Savcılığı tarafından 20 Polis ve 23 Savcı ile eş zamanlı Mercedes-Benz merkezine baskın gerçekleştirildi. Baskınlarda ise firmada emisyon hilesine karışan dizel motorlu araçlar için deliller toplanmaya başlandı.

daimler ag 002

Ülkemizde de Mercedes-Benz‘in satışlarını gerçekleştiren MB Türk A.Ş konu ile ilgili soruşturmaları doğrulayarak işin araştırıldığını belirtti. Resmi açıklamanın tamamını aşağıdan okuyabilirsiniz:

Mart 2017 tarihinde duyurulduğu üzere Stuttgart Savcılığı tarafından dizel motorlara sahip binek otomobillerde egzoz gazı salınımı olası manipülasyon iddiası ile birlikte Almanya’nın çeşitli bölgelerinde bulunan Daimler AG tesislerinde araştırmalar başlatıldığı doğrudur. Konu ile ilgili ana şirketimiz olan Daimler AG, yetkililer ile iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. Bu süreçte ise Daimler AG, resmi merciler tarafından talep edilen tüm bilgileri yetkililere sağlamıştır. Aynı zamanda tesislerde gerçekleşmesi olan muhtemel soruşturma bilgisine şirketin ilk 3 aylık ara faaliyet raporlarında da yer vermiştir. Bu bilgiler doğrultusunda devam eden ön soruşturma hakkında daha fazla açıklama yapamıyoruz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Mercedes-Benz Türk A.Ş

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler