Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Mercedes Yeni AMG GT’yi Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mercedes 2024 model Mercedes AMG GT‘nin lansmanını gerçekleştirdi. Yeni AMG GT eski modelinden daha keskin ve daha agresif duruşuyla dikkat çekti.

Yeni AMG GT’de Motor Seçenekleri

AMG GT tek motor seçeneği ile geliyor. 4.0lt’lik  çift turbo V8 Euro7 emisyon değerlerini karşılayan bir motorla ile gelecek.

En baz donanımda 469Bg güç ve 700Nm tork üretiyor .Bu V8 motora azami hız olarak teknik verilerde 295Km/h gösterilmiş. Bütün otomobil severlerin merak ettiği bu canavar V8 kaç saniyede 0’dan 100km’ye ulaşıyor? sorusunun cevabı ise 3.9 saniye.

AMG GT‘nin en üstü versiyonu olarak adlandırılan AMG GT63’de ise aynı V8 motor 577Bg güç ve 800Nm tork sağlıyor. AMG GT63’ün azami hızı teknik özelliklerde 315Km/h. En baz donanımda 3.9 saniye olan 0-100 süresi AMG GT63’de 3.2 saniye ulaşacak.

amg gt engine

Bütün AMG GT modelleri, Mercedes’in 4×4 AMG Performance 4MATİC+ çekiş sistemine sahip olacak.

Aynı zamanda bütün AMG GT modelleri Mercedes’in AMG Speedshift olarak adlandırdığı 9ileri otomatik şanzımana sahip olacak.

Yeni AMG GT modelleri standart olarak elektronik kontrollü arka kilitli diferansiyel ve aktif arka aks hareketi ile kullanıcılarına sportif kullanımda eşsiz bir sürüş vaat ediyor. Bunun yanında bütün AMG GT modellerinde kullanılan AMG Active Ride Control süspansiyon sistemi kullanıcılarına istenildiği zaman zevkli sportif kullanım ve istenildiği zaman konfor odaklı kullanımı eşsiz hale getirmeyi hedefliyor.

amggtsis

İç mekan olarak yeni mercedes modellerinin teknolojisini ve şıklığından nasibini almış .AMG GT  12.9inç‘lik hayalet gösterge paneli ile geliyor.

AMG GT orta konsolda  11.9inç‘lik bilgi eğlence sistemi ile geliyor. Bununla beraber mekanik fonksiyonlar oldukça az kullanılmış gibi görünüyor

AMG GtSon olarak Yeni AMG GT‘nin 2024 yılının başında satışa sunulması bekleniyor. Fiyatı için ise yetkililerden gelen bir açıklama henüz yok.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler